Foto: sjuz
Klasika,a aj keď hovädzie nerobíme často, chutí nám:)
Postup
-
1
Hovädzie mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Obalíme v hladkej múke.
-
2
Na oleji si osmažíme cibuľu, pridáme plátky slaninky.
-
3
Mäso vložíme na cibuľku, a opekáme z oboch strán do zlata. Pridáme soľ/vegetu, sladkú mletú papriku, rozpolenú rajčinu, papriku, vňaťku.
-
4
Podlejeme vodou a prikryté dusíme do mäkka. Šťava sa sama zahustí múkou, cibuľou a j zeleninou. Mäso vyberieme, šťavu prepasírujeme a mäso vložíme naspäť. K mäsku som podávala pečené zemiačky a cibuľovo-rajčinový šalátik s rukolou.
a ešte som zabudla, že my sme na hotovú dávali opečenú cibuľku, keď som bola malá...
Obrázky sú naozaj vydarené skoro až skutočné ...
Manžel nemá rád tú opraženú cibuľu, tak to velmi nerobievam:), ale v maďarsku kupujem pre seba už hotovú opraženú cibuľku. Oni si ju dávajú aj na hot-dogy v stánkoch :) - Bola som prekvapená, keď sme boli minule v Gyori, v stánku predávali párky v rozkrojenom rožku, k tomu kečup, horčica, majonéza a cibuľka - opražená :))
Aj mne toto jedlo pripomína detstvo - často sme ho robievali. Aj keď hovädzie z polievky vtedy u nás patrilo nášmu psíkovi :)) - čo sme jej my tajne závideli :)) Pre nás polievka, pre psa mäso :)))