Viedenská roštenka s opekanými zemiakmi fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 24. mája 2010
Viedenská roštenka s opekanými zemiakmi (fotorecept)
Foto: sjuz

Klasika,a aj keď hovädzie nerobíme často, chutí nám:)

Suroviny

1  kg
1  ks
4  plátky
1
1/2 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Obalíme v hladkej múke.

    Viedenská roštenka s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji si osmažíme cibuľu, pridáme plátky slaninky.

    Viedenská roštenka s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso vložíme na cibuľku, a opekáme z oboch strán do zlata. Pridáme soľ/vegetu, sladkú mletú papriku, rozpolenú rajčinu, papriku, vňaťku.

    Viedenská roštenka s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme vodou a prikryté dusíme do mäkka. Šťava sa sama zahustí múkou, cibuľou a j zeleninou. Mäso vyberieme, šťavu prepasírujeme a mäso vložíme naspäť. K mäsku som podávala pečené zemiačky a cibuľovo-rajčinový šalátik s rukolou.

    Viedenská roštenka s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

jerica
Prehladné foto. Tak krásne chutneé zemiačiky , šalátik , mňamka. .
tinca
sjuz, chýba mi tam červená /mletá/ paprika, my vždy robíme roštenku na červeno. Ináč krásne foto,tie zamiačky sú ako vyšité.
sjuz
tinca - vidíš, aká som:))? a dala som tam za lyžičku - ale až keď som podlievala:)), - tak ďakujem!
a ešte som zabudla, že my sme na hotovú dávali opečenú cibuľku, keď som bola malá...
sovka62
Roštenky mám veľmi rada, už som ich dosť dlho nerobila, dik, že sim ich pripomenula.
braxi
Mletú papriku máš napísanú v bode 3. Veľmi pekne prezentovaný recept, gratulujem!!!
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Sjuz, tak toto je u nás sviatočné jedlo. Nebýva veľmi často. Hovädzia roštenka je mäsko, ktoré si aj z cenových dôvodov nedoprajeme často ale u mňa je to recept číslo 1/. K tomu tá fritovaná cibuľka nesmie chýbať. Veľmi veľmi odporúčam.
jarco
Konečne naučím robiť svoje obľúbené jedlo z detstva, ďakujem :-) V mojom prípade sa bude určite podávať s tarhoňou.
sisalka
Cibuľa sa dáva do varenia, ale mala by byť aj zvlášť osmažená (krúžky) na hotovej roštenke.
Obrázky sú naozaj vydarené skoro až skutočné ...
tinca
Jarco má pravdu najlepšia je s tarhoňou, alebo ja ju milujem aj s hocakým prívarkom, napr.strukovým a vrch prívarku dobre poliať s tou fantastickou šťavou, pochúťka. Dávno som nerobila, díky za pripomenutie.
stefanm
...peknééé!Hovädzinka.Moje obľúbené mäsko.Roštenky si robím často a väčšinou v tlakovom hrnci lebo sa neviem dočkať kedy už budú hotové.Hovädzina keď sa pripravuje ma krásnu vôňu.Dnes mám robiť na večeru kuracie "švej-ču-ču" s ryžou ale asi poviem manželke , že kuracie mäso "n e m a l i" a kúpim hovädzinku na roštenky.
sjuz
Vďaka:)
Manžel nemá rád tú opraženú cibuľu, tak to velmi nerobievam:), ale v maďarsku kupujem pre seba už hotovú opraženú cibuľku. Oni si ju dávajú aj na hot-dogy v stánkoch :) - Bola som prekvapená, keď sme boli minule v Gyori, v stánku predávali párky v rozkrojenom rožku, k tomu kečup, horčica, majonéza a cibuľka - opražená :))
Aj mne toto jedlo pripomína detstvo - často sme ho robievali. Aj keď hovädzie z polievky vtedy u nás patrilo nášmu psíkovi :)) - čo sme jej my tajne závideli :)) Pre nás polievka, pre psa mäso :)))
janadelfi
Ďakujem za pripomenutie, naozaj som dlho nerobila, akosi u nás hovädzie vypadlo z jedálnička.....zaraďujem do kk. Pekné fotky @sjuz...
veronka8
klobúkdolu pred fotkami a vďaka za propomenutie ja ju robím s tarhonou........
evas13
@sjuz veľmi dobré jedlo, výborná príprava a foto, ako skutočné.
sjuz
vďaka :) Len som vytiahla málo používané jedlo :) - teda u nás.....:)
frezia68
Pridávam sa k pochvale pekných fotiek,ten tanier priam núka ochutnať a šepká mi:"kúp hovädzinu a urob"a asi bude v nedeľu :-)),ale zasa budem obchádzať chvíľu recepty,lebo takto lákujú pekné výtvory.....
evanaaa
Mám 3 roštenky a stále čakám, kde a kedy zas objavím nejaké lacné, aby som ich k nim prikúpila, lebo malé množstvo sa mi neoplatí robiť. Aj tlak. hrniec mám nový už dlhší čas, ale neviem naň nasadiť pokrievku, nijak sa mi to nedarí, aj ľutujem, že som si ho kúpila. Stále používam starý,ktzorý mám veľmi dlho a je jednoduchší. Ale na roštenky - a s tarhoňou sa teším.
nofretete
mňam roštenka, v nedeľu asi spravím :-) Ukladám do KK. Pekne nafotené :-)
jezibabka1
@sjuz akurát som dojedla roštenku podľa Tvojho receptu a musím Ti povedať, že MŇAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM:)))
jezibabka1
@sjuz akurát som dojedla roštenku podľa Tvojho receptu a musím Ti povedať, že MŇAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM:)))
edko22
Recept zajtra vyskusam, vyzera chutne. K fotkam: pekne naaranzovane ale dojem kazi silny blesk. Skuste prisvietit vsetkymi svetlami v kuchyni a znizit EV na blesku, pripadne zdvihnut ISO.
sjuz
ďakujem za koment, a k tej rade - nie som odborník na fotenie, skôr tu ide o varenie, ale vašu radu budem tlmočiť synovi, a ten mi to snáď ukáže a ja si to snáď zapamätám:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia