Recept je pôvodne z knihy receptov od Ursuly Summovej. Trošku mnou upravený ale varte podľa svojej chuti :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1-2 ks |
|
1-2 ks |
|
300 g |
|
1 ks |
|
1 lyžička plus podľa potreby |
|
podľa chuti a akýkoľvek druh |
|
na oblohu |
|
|
Postup
-
1
V pôvodnom recepte je aj stužený tuk ale ten nedávam, tieto fašíročky majú dobrú chuť aj bez neho. Kto chce nech si dá:) Jarnú cibuľku treba nakrájať na drobno, k tomu najemno nastrúhať mrkvičku. Mäsko osoliť, pridať k mrkve a cibuľke, k tomu žltok a nasekané bylinky. Na záver bylinková soľ.
- 2
Nechať chvíľu odstáť. Medzi tým klasicky na masle spraviť brokolicu. ( môže byť aj iná zelenina ja som dnes zistila že broko mi k tomu najviac chutí :) ).... A na horucom oleji ich poopekať z každej strany. Ako ich budete tvarovať je na Vás, ja z nich robím malé fašírky. Takže v porcii tak dve tri zjem:) Dobrú chuť:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu