Listové variácie so sviečkovicou

Peter Zrebný
kuchár reštaurácie La Cultura v Žiline, 9. júla 2010
Listové variácie so sviečkovicou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

800 g
150 g
4 ks
150 g
150 g
150 g
150 g
0,5 dl
1 dl
4 plátky
4 ks
1 strúčik
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Šaláty zmiešame osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom a pokvapkáme šťavou z citróna. Hovädziu sviečkovú nakrájame na hrubšie steaky a vytvarujeme do tzv. „mignon". Okoreníme čerstvo mletým korením a boky obalíme v tirolskej slanine. Na uchytenie použijeme špáradlo.

  2. 2

    Na grile pečieme dve minúty po oboch stranách. Potom ochutíme soľou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 12 minút. Na panvici na olivovom oleji osmahneme kuriatka, pridáme cesnak, jarnú cibuľku nakrájanú na 4 cm kúsky a zalejeme balzamicom. Chvíľu orestujeme, aby balzamico stratilo kyslosť.

  3. 3

    Toast vykrojíme do tvaru steaku a opečieme na grile do zlatista. Servírujeme šalát na spodok taniera, do stredu toast a naň pripravený steak, ktorý môžeme dozdobiť fritovanými pásikmi mrkvy. Nakoniec šalát zalejeme výpekom a zmesou kuriatok a jarnej cibuľky.

Diskusia k receptu