Listové variácie so sviečkovicou
kuchár reštaurácie La Cultura v Žiline, 9. júla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Šaláty zmiešame osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom a pokvapkáme šťavou z citróna. Hovädziu sviečkovú nakrájame na hrubšie steaky a vytvarujeme do tzv. „mignon". Okoreníme čerstvo mletým korením a boky obalíme v tirolskej slanine. Na uchytenie použijeme špáradlo.
- 2
Na grile pečieme dve minúty po oboch stranách. Potom ochutíme soľou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 12 minút. Na panvici na olivovom oleji osmahneme kuriatka, pridáme cesnak, jarnú cibuľku nakrájanú na 4 cm kúsky a zalejeme balzamicom. Chvíľu orestujeme, aby balzamico stratilo kyslosť.
- 3
Toast vykrojíme do tvaru steaku a opečieme na grile do zlatista. Servírujeme šalát na spodok taniera, do stredu toast a naň pripravený steak, ktorý môžeme dozdobiť fritovanými pásikmi mrkvy. Nakoniec šalát zalejeme výpekom a zmesou kuriatok a jarnej cibuľky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu