Plnená tortilla
Plnená tortilla

Burrito

tompanik - bez fotkytompanik, 7. novembra 2021
Burrito
Foto: tompanik

Asi to nie je úplne podľa originálu, ale za vyskúšanie to určite stojí. Také poslovenčené burrito :-D

Suroviny

6 ks
425 ml (v náleve, konzerva)
150 g (konzerva)
4 ks stredne veľké
1 ks (alebo žltá)
500 g mleté
2 strúčiky
1 bal. (alebo biely jogurt)
200 g (30 %)
250 g varená
 (na ozdobu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvicu si dáme trochu oleja, pridáme mleté hovädzie mäso a chvíľku restujeme. Pred tým, ako sa mäso zatiahne, pridáme granulovaný cesnak, mleté čierne korenie, soľ a podusíme, kým mäso nie je hotové.

  2. 2

    Mäso vyberieme z panvice a do tej istej panvice pridáme opäť trochu oleja a orestujeme na drobno nakrájaný cesnak. Následne pridáme na kocky nakrájané paradajky a papriku. Podusíme kým zelenina nezmäkne a pridáme kukuricu a fazuľu (bez nálevu). Dochutíme čiernym korením a soľou podľa chuti.

  3. 3

    Ryžu spravíme podľa návodu na obale.

  4. 4

    Keď máme zeleninovú zmes hotovú, pridáme mäso, nastrúhaný syr, uvarenú ryžu a všetko spolu pomiešame.

  5. 5

    Tortillu potrieme bielym jogurtom (alebo kyslou smotanou), pridáme pripravenú mäsovo-zeleninovú zmes a následne zabalíme. Takto zabalenú tortillu ešte dáme na pár minút na panvicu (kde sme si rozpustili kúsok masla) a opečieme do zlatova.

  6. 6

    Hotovú tortillu zvrchu potrieme bielym jogurtom (alebo kyslou smotanou) a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha