Foto: tompanik
Asi to nie je úplne podľa originálu, ale za vyskúšanie to určite stojí. Také poslovenčené burrito :-D
Suroviny
6 ks |
|
425 ml (v náleve, konzerva) |
|
150 g (konzerva) |
|
4 ks stredne veľké |
|
1 ks (alebo žltá) |
|
500 g mleté |
|
2 strúčiky |
|
1 bal. (alebo biely jogurt) |
|
200 g (30 %) |
|
250 g varená |
|
|
|
|
|
|
|
(na ozdobu) |
|
|
Postup
-
1
Na panvicu si dáme trochu oleja, pridáme mleté hovädzie mäso a chvíľku restujeme. Pred tým, ako sa mäso zatiahne, pridáme granulovaný cesnak, mleté čierne korenie, soľ a podusíme, kým mäso nie je hotové.
- 2
Mäso vyberieme z panvice a do tej istej panvice pridáme opäť trochu oleja a orestujeme na drobno nakrájaný cesnak. Následne pridáme na kocky nakrájané paradajky a papriku. Podusíme kým zelenina nezmäkne a pridáme kukuricu a fazuľu (bez nálevu). Dochutíme čiernym korením a soľou podľa chuti.
- 3
Ryžu spravíme podľa návodu na obale.
- 4
Keď máme zeleninovú zmes hotovú, pridáme mäso, nastrúhaný syr, uvarenú ryžu a všetko spolu pomiešame.
- 5
Tortillu potrieme bielym jogurtom (alebo kyslou smotanou), pridáme pripravenú mäsovo-zeleninovú zmes a následne zabalíme. Takto zabalenú tortillu ešte dáme na pár minút na panvicu (kde sme si rozpustili kúsok masla) a opečieme do zlatova.
- 6
Hotovú tortillu zvrchu potrieme bielym jogurtom (alebo kyslou smotanou) a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež plnená tortilla:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu