![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Korbáčiky pre gurmánov
pri nakupovaní som sa nevedela rozhodnúť, aký druh mäsa použijem na obed. A tak som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Môj prvý kotlíkový guláš
Tak toto je môj historicky prvý kotlíkový gulášik. Sama som si umyla kotol, sama podpálila,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chili dog
Tento recept pochádza z Americkej Virgínie a musím vám povedať... lepší som zatiaľ nejedol :)...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáca Grécka Musaka
Musaka, ktorú podávajú v gréckych reštauráciách obsahuje aj zemiaky. Musaka, ktorej recept vám ponúkam...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie na štýl sviečkovej podľa Bogar-a
no mala som doma hovädzie hovorím čo s ním , maďarský guláš? ee to sme mali...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vorařský guláš z Povltaví-
Zase jiný a velmi dobrý guláš, který osloví každého milovníka gulášů. @Remcula
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie s paradajkovou omáčkou
Hovädzie mäso prešpikujeme slaninkou a kúskami zeleniny, spevníme motúzom a opečieme zo všetkých strán dozlata...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie dusené á la Kajka
Tento recept mám od svojej starej mamy. Najčastejšie toto mäso robila k prívarkom alebo ku mliečnym...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ukrajinský boršč
Je nespočetné množstvo receptov na boršč - sýtu polievku, ktorú milujem ... Tento je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Biftek s vajcom a hranolčekmi
V minulom storočí to bol asi vrchol gastronómie viacerých "dobrých" reštaurácii. Našťastie sme si mohli dovoliť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roštenka s ríbezľovou omáčkou a červeným vínom
Plátky mäsa naklepeme a osolíme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, vložíme mäso a opečieme ho....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ossobucco
Ossobucco je hovadzi lytkovy sval odrezany a prepileny spolu so spikovou kostou. Uz su tu nejake...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roštenka v horčicovej omáčke
Hovädzie mäso býva tuhšie, tak čas na jeho prípravu si nájdem v sobotu alebo nedeľu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paradajková omáčka s haluškami
ďalšia klasika medzi receptami je od mojej nebohej mamky a robievame ho dosť často keď sme všetci...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Štefanská hovädzia pečienka
taká bežná klasika od mojej nebohej mamky robievala ho dosť často
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené cukinové rolky s prosciuttom
Jednoduché predjedlo s dochrumkava upečeným prosciuttom a roztečeným parmezánom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Záhradnícke rezne
tento recept mám od svojej nebohej mamky robievala nám ich za starých čias.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ihla z fašírok a uhorky v konfitovaných paradajkách
Postup pri fašírke je rovnaký ako pri predchádzajúcich receptúrach. Z paradajok stiahneme kožu a rozrežeme ich na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Segedínske miešané mäso
Mäso pokrájeme na kocky, opražíme v rozohriatej masti, pridáme cibuľu, pokrájaný bôčik a znovu opražíme. Podlejeme vývarom,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roládky z bravčového a hovädzieho mäska
Hovädzie mäsko odblaníme a narežeme si 10 ks rezňov... a naklepeme ich
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie stehno na spôsob sviečkovej
Týmto spôsobom robievala sviečkovú moja mama a robím ju tak aj ja, lebo je skvelá...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pot-au-feu z hovädzieho mäsa
Hovädzí vývar a šťavu z červenej repy privedieme do varu. Červenú repu, uhorku a cibuľu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Oravské francúzske zemiaky
Šťavnaté francúzske, lepšie povedané Oravské zemiaky. Výborná pochúťka ku kyslému mlieku
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
T–bone steak na liptovský spôsob
Stejky osolíme, okoreníme, potrieme olejom a na panvici alebo grile opečieme z obidvoch strán do...