Hovädzie na dubáčikoch

izabella929 - fotkaizabella929, 30. novembra 2011

Najčastejšie pripravujem toto jedlo, keď očakávam návštevu. Je to vynikajúce jedlo a môže sa podávaj s ryžou aj akými koľvek cestovinami..

4
porcie
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g alebo roštenka
30 g
2 ks
2 strúčiky
2 lyžice
1 kocka
250 g
250 g
30 g
1 lyžica
2 ml
 podľa chuti
2 ks
2 lyžice
 štipka




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäsko umyjem, osuším. Na teflonovú panvicu si dám lyžicu oleja a nechám dobre rozohriať.Zatial si roštenky na doske naklepem.Pripravené mäsko dám na panvicu a nechám zatiahnúť. Chvíľu ho tam nechám, aby chytilo krásnu zlatú farbu. Na rajnici si pripravím lyžicu oleja, na ktorim orestujem pokrájanú cibuľku a strúčik cesnaku. Keď majú zlatú farbu, vyberiem mäsko z výpeku a podusím ho chvíľu aj spolu s cibuľou a cesnakom. Výpek, kde som opekala rezne vylejem tiež aj so šťavou do rajnice.Pridám lyžicu horčice, rascu, korenie , soľ a červenú papriku a celé to zalejem malým množstvom vody.

  2. 2

    Nechám variť na veľmi slabom plyne a stále prilievam postupne vodu.Keď tretí krát dolievam vodu , už pridám aj hovädzí bujom a umyté v teplej vode namočené sušené dubáčiky.Nechám mäsko dobre uvariť na mäkko. Pokial sa varí mäsko, zamiesim si cesto na domáce knedlíky mramorové.Už som tu v jednom recepte písala o knedlíkoch, ako ,mich robím ja.Dám si v teplom mlieku s cukrom a droždím vykysnúť kvások.Múky si preosejem, prisím štipku soli, vajce a kvások a vypracujem dobré vláčne cesto.Medzi tým som si na lyžici oleja, usmažila do zlatista cibuľku a na malé kocočky pokrájané rohlíky. Pred dokončením cesta, toto pridám a dobre premiešam.

  3. 3

    Vrch cesta posypem hladkou múkou prežehnám cesto krížikom/pretože som veriaca/ a zakryjem útierkou. Nechám na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto vylejem na pomúčenú pracovnú dosku a nechám , aby si 15.min odpočinulo. Potom z neho urobím valčeky. Vyrím ich na bielom plátne v pare pod miskou 20 minút.Keď sú uvarené, ešte horúce potriem povrch knedlíkov olejom, aby nevyschli.Dokončím mäsko, dochutím ho, pokrájam knedlíky a pridám mäsko s vynikajúcou omáčkou.Hodí sa k tomu niečo kyslé.Opäť som použila na dekoráciu moje lampičky z cibule.

Diskusia k receptu

dajda
A aj poriadna kuchárka - hostitelka,tak ako sa patrí.Na stole pohár vínka a aj zákusky:-))))
medovnicek
okrem toho, že jedlo musí byť neskutočne dobré, tak je aj veľmi pekne naaranžované
izabella929
díky vám všetkým za komentáriky.-)))posielam všetkým krásny úsmev a pokoj v duši.-)
dajda
Tvoj knedlik musím vyskúšať s cibulkou ja robím pobobne,bez cibule s rožkami a varím vo vode.Knedle robím len doma-kúpené nechceme.
izabella929
dajda, ano, je to vynikajúci knedlík a už aj preto , lebo má celkom inú chuť, ako obyčajný..vyskúšaj a potom mi daj vedieť prosím.-)
tatranka
Izabelka,tá porcia volá,že hostina sa môže začať.Všetko,všetuško by som si dala a zapila tým dobrým červeným vínkom,alebo dobrým chladeným džúsom.Neuveríš ale len červené vínko a trochu pivka mi chutí za dobrým obedom.Ale dobrým výdatným... xixixi )))
izabella929
Martuška, my máme svoje vlastné vínko, také, že nekrstené...ak vieš čo to je...my do vína vodu nedávame...je vynikajúce...lekári doporučujú každý deň deci vínka...)) aj pivo si dám, ale nikdy viac nie, ako deci...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia