Foto: pn
Na Vianoce v Chorvatsku sa robia všeliake slane jedla a sladkosti,narodne slane jedlo ktore sa papa prvy den vianocny je sarma-ten recept vam teraz Zobraziť celý popisNa Vianoce v Chorvatsku sa robia všeliake slane jedla a sladkosti,narodne slane jedlo ktore sa papa prvy den vianocny je sarma-ten recept vam teraz prikazem,na stole nesmie chybat prasiatko pečene v krbe.na štedry večer je to klasika,zemiakovy šalat a ryba.Prajem Vam všetkym varechačom Štastne a požehnane Vianočne sviatky!!!!!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
všetky suroviny,si dobre vymiešame
-
2
očistime si kapustove listy od dužiny
-
3
ked si všetky listy očistime a maso je pripravene
-
4
možeme začat plnit listy s masom
-
5
všetky listy naplnime kym neminieme maso
-
6
a dame varit,ja som dala do hrnca naspodok listy ktore su mi zostali na ne som dala namiesto udeneho masa domacu udenu klobasku a udenu slaninku
-
7
poukladala som nato sarmu,zaliala teplou a slanou vodou a dala varit asi 2hod.po uvareni som ich vytiahla z hrnca zapražila klasickou zapraškou z muky a mletej papriky.vratila ich naspat.
-
8
a možu sa papat
-
9
domaci chlebik a prasiatko pečene v krbe nesmie chybat!!!!Dobru chut!!!!
-
10
pečenie ma nastarosti moj muž!!!
Z jedál, ktoré mu na Slovensku chýbali spomínal najviac prženo jahja (grilované jahniatko). Dnes by už nebol problém spraviť mu ho aj tu, ale kým žil, grily sa na Slovensku skoro vôbec nepoužívali, ak bola opekačka, tak to boli špekáčiky alebo slanina na palici nad vatrou.