Hovädzina pod zemiakovou kašou

Anton Dubický
šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej a člen Gourmet klubu, 22. januára 2012
Hovädzina pod zemiakovou kašou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

800 g
300 g
100 g
300 g
80 ml
60 ml
800 ml
15 ml
50 g
 (1 dávka z prášku)




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäso, na kocky nakrájanú zeleninu a dobre orestujeme. Podlejeme vínom, vývarom, pridáme pretlak, koreniny, poprášime múkou a necháme dusiť do zhustnutia asi 45 minút.

  2. 2

    Kašu zamiešame, naplníme ozdobné vrecúško a nastriekame na zmes, aby bola pokrytá. Zapečieme v rúre pri 180 0C na 15–20 minút. Hovädzinu môžeme nahradiť aj inými druhmi mäsa.

Diskusia k receptu

kovacska15
dnešný obedík.... ňam... výýýborné, len som na kašu ešte nastrúhala syr :)
farbuska
ja dávam aj hrášok do zmesi mletého mäsa a zeleniny a nepoužívam instantnú kašu. veľmi dobre sa dá takto použiť aj hovädzina z polievky a zvyšok zemiakovej kaše z obeda.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia