Foto: izabella929
Toto jedlo máme velmi radi.Varíme ho vždy, keď mám pekný kus hovädzieho mäska.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g /alebo stehno/ |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
2 ks alebo párky |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 lyžica |
|
50 g |
|
2 lyžice |
|
|
|
2 lyžice |
|
Postup
-
1
Slaninu pokrájam na kocky a upražím ju v rajnici,kde budem robiť mäsko.Upraženú slaninu vyberiem na tanier a do výpeku nakrájam cibuľu a cesnak, ktoré spolu upražím do zlatova.Hovädzie mäsko pokrájam na plátky a naklepem ich na tenko.Posypem mletým korením, potriem horčicou a uložím na ne štvrťku vajca,klobásky.Mäsko zabalím a spojím špádlom.Na panvici si zohrejem olej a opečiem pripravené vtáčky zo všetkých strán do zlatova.Opečené vtáčky dám do pripraveného cibuľovo-cesnakového základu.Posypem paprikou , posolím a podlejem malým množstvom vody.
- 2
Varenie sledujem a podlievam vždy iba malým množstvom vody.Postupne počas varenia pridám bujon, za lyžicu horčice, korenie a prípadne aj soľ aj je potrebné.Po pol hodine si rozmiešam v 2 dc vody 2 lyžice múky a pridám to na zahustenie omáčky ku mäsku.Zriedim podľa potreby a dochutím pred koncom úpravy.Ryžu umyjem,nechám odkvapkať z nej vodu.V rajnici si na lyžici oleja orestujem ryžu, podlejem horúcou vodou, osolím, posypem mletým korením a nechám dusiť pod pokrievkou. Hotovú ryžu vyberiem na tanier, pridám k nej vtáčky a polejem ich omáčkou.Ako oblohu, som ponúkla, sterilizovanú kápiu,papriku, uhorky a cibuľku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu