Španielske vtáčky s ryžou

izabella929 - fotkaizabella929, 1. decembra 2011

Toto jedlo máme velmi radi.Varíme ho vždy, keď mám pekný kus hovädzieho mäska.

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g /alebo stehno/
4 ks
2 ks
2 ks alebo párky
200 g
1 ks
1 ks
1 ks
1 lyžica
50 g
2 lyžice
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Slaninu pokrájam na kocky a upražím ju v rajnici,kde budem robiť mäsko.Upraženú slaninu vyberiem na tanier a do výpeku nakrájam cibuľu a cesnak, ktoré spolu upražím do zlatova.Hovädzie mäsko pokrájam na plátky a naklepem ich na tenko.Posypem mletým korením, potriem horčicou a uložím na ne štvrťku vajca,klobásky.Mäsko zabalím a spojím špádlom.Na panvici si zohrejem olej a opečiem pripravené vtáčky zo všetkých strán do zlatova.Opečené vtáčky dám do pripraveného cibuľovo-cesnakového základu.Posypem paprikou , posolím a podlejem malým množstvom vody.

  2. 2

    Varenie sledujem a podlievam vždy iba malým množstvom vody.Postupne počas varenia pridám bujon, za lyžicu horčice, korenie a prípadne aj soľ aj je potrebné.Po pol hodine si rozmiešam v 2 dc vody 2 lyžice múky a pridám to na zahustenie omáčky ku mäsku.Zriedim podľa potreby a dochutím pred koncom úpravy.Ryžu umyjem,nechám odkvapkať z nej vodu.V rajnici si na lyžici oleja orestujem ryžu, podlejem horúcou vodou, osolím, posypem mletým korením a nechám dusiť pod pokrievkou. Hotovú ryžu vyberiem na tanier, pridám k nej vtáčky a polejem ich omáčkou.Ako oblohu, som ponúkla, sterilizovanú kápiu,papriku, uhorky a cibuľku.

Diskusia k receptu

hubata
Dobrá klasika, obľúbená hádam v každej domácnosti. Šťavu robím podobnú, ale nedávam papriku a takisto nedávam do ryže čierne korenie. Inak máš veľmi pekne, zrozumiteľne urobený popis receptu a aj foto sa ti vydarilo.
izabella929
hubatá-jazyčnatá.-)) tá fotka, sa mi veľmi páči.-)) keby si tu bolo, tak ťa tak vystískam.-))ľúbim detičky veľmi.-)) ty si také malé zlaté slniečko.-)))Moj syn, hovorí: maminka, keď dáš do ryže mleté korenie, to je ako keď dáš na,,,i,,,bodku...))))dík za komentárik srdiečko.-)))
ingspojka
no ta to paradzina... ja som si to včera večer spravil, hoci som mal zo začiatku strach sa pustit do prpravy hovadziny... lebo som nechcel dobabrat nahodou take drahe maso, ale nestalo sa... bola to moja prva kucharska skusenost s hovadzinou a tak sa mi pozdava, že mi to vyšlo... fakt dik za recept
branoj
.....no...mal by som pripomienky k tomu ako je to napísané...podľa vášho receptu na začiatku sme si opražili na kocky pokrájanú slaninu,ktorú sme potom mali vybrať na tanier....nikde až do konca som sa nedočítal kedy tú slaninu dáme naspäť do varenia....ona mala poslúžiť len na to aby pustila tuk???Ďalej v surovinách sa spomínajú aj kyslé uhorky-o nich som sa tiež nikde nedočítal kedy majú ísť do varenia...naopak spomínajú sa ako obloha,ale zase v surovinách nie je ani zmienka o kápii,paprike či cibuľke.....okrem toho nerozumiem,prečo si mám na panvici zohrievať olej na opečenie pripravených vtáčikov,keď už predsa mám pripravený tuk na "robenie mäska"ktorý mi ostal po vybratí už spomínanej slaniny...alebo mám použiť dve panvice?????Prosím o upresnenie.......P.S:...nie žeby som nevedel urobiť toto jedlo,ale kto by ho chcel variť po prvýkrát a mal by ho robiť podľa tohoto receptu tak neviem neviem ako by to zvladol.....
izabella929
@branoj , milý varecháč..v prvom rade sa ospravedlňujem za vymenované chyby v recepte..) boli to moje začiatky na tomto webe , ale to ma vôbec neospravedlňuje,,,musím si prejsť celý recept od začiatku do konca..bolo to veľmi dávno, na mnohé veci si nepamätám a hoci som robila tento recept od vtedy viac krát, chyba sa mohla stať iba v zostavovaní receptu...teda v texte.. určite vykonám opravu, požiadam redakciu o otvorenie receptu..vďaka za komentár..)