Plnená haruľa fotorecept

amelie - fotkaamelie, Bratislava, Narbonne, 10. januára 2012
Plnená haruľa (fotorecept)
Foto: amelie

Zemiakové placky u nás v zime letia. Lenže chlapom sa bez mäsa veľmi nezavďačíš...

Suroviny

1,5 kg
400 g
300 g
100 g (prerastaná slanina)
2 ks
1 ks veľká
2-3 strúčiky
3 pl (príp. polohrubá)
1 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Podľa druhu zemiakov zvolíme múku: sypké zemiaky sa ľahšie spracúvajú s hladkou múkou.

    Plnená haruľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ošúpané zemiaky postrúhame na struhadle a necháme asi 15 minút odstáť. Potom z nich opatrne vylejeme vodu tak, aby škrob zostal v mise. Pridáme 3 prelisované strúčiky cesnaku, 3 pl múky, vajcia, osolíme, okoreníme a dochutíme majoránkou. Dobre premiešame, ak treba, pridáme ešte trochu múky.

    Plnená haruľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu pokrájame a speníme na troche masti alebo oleja. Obidva druhy mäsa pomelieme, pridáme na panvicu k cibuli a orestujeme. Osolíme a okoreníme.

    Plnená haruľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zapekaciu misu vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Na dno navrstvíme 2/3 cesta, naň rozotrieme orestované mäso.

    Plnená haruľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrstvu mäsa zakryjeme zvšným zemiakovým cestom a navrch pokladieme tenké plátky slaniny.

    Plnená haruľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme 30-40 minút v rúre predhriatej na 180°C. Upečenú haruľu pokrájame a podávame so surovou kyslou kapustou.

    Plnená haruľa (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jody
Dobrý nápad, ukladám. Len sa mi zdá krátka doba pečenia. My takto hrubú babu pekávame aj dve hodiny...
valeri
vynikajúce a netreba vyprážať placky, haruľu máme radi všetci, len to vyprážanie ..... ale takto je to super
lia66
Aj mne sa zdá doba pečenia moc krátka...inak super nápad takto to naplniť.
evapp
Skvelý recept, je to veľmi chutné a často sa k tomu vraciame!!!!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha