Foto: amelie
Zemiakové placky u nás v zime letia. Lenže chlapom sa bez mäsa veľmi nezavďačíš...
Suroviny
1,5 kg |
|
400 g |
|
300 g |
|
100 g (prerastaná slanina) |
|
2 ks |
|
1 ks veľká |
|
2-3 strúčiky |
|
3 pl (príp. polohrubá) |
|
1 pl |
|
|
|
|
Postup
-
1
Podľa druhu zemiakov zvolíme múku: sypké zemiaky sa ľahšie spracúvajú s hladkou múkou.
-
2
Ošúpané zemiaky postrúhame na struhadle a necháme asi 15 minút odstáť. Potom z nich opatrne vylejeme vodu tak, aby škrob zostal v mise. Pridáme 3 prelisované strúčiky cesnaku, 3 pl múky, vajcia, osolíme, okoreníme a dochutíme majoránkou. Dobre premiešame, ak treba, pridáme ešte trochu múky.
-
3
Cibuľu pokrájame a speníme na troche masti alebo oleja. Obidva druhy mäsa pomelieme, pridáme na panvicu k cibuli a orestujeme. Osolíme a okoreníme.
-
4
Zapekaciu misu vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Na dno navrstvíme 2/3 cesta, naň rozotrieme orestované mäso.
-
5
Vrstvu mäsa zakryjeme zvšným zemiakovým cestom a navrch pokladieme tenké plátky slaniny.
-
6
Pečieme 30-40 minút v rúre predhriatej na 180°C. Upečenú haruľu pokrájame a podávame so surovou kyslou kapustou.
Diskusia k receptu