Foto: elekra
Kým boli deti malé nechceli jedávať hovädzie mäso, že vraj im ide pomedzi zúbky. Teraz ho máme radi upečené tak akurát doružova..... Podávala som Zobraziť celý popisKým boli deti malé nechceli jedávať hovädzie mäso, že vraj im ide pomedzi zúbky. Teraz ho máme radi upečené tak akurát doružova..... Podávala som ho k zelerovému pyré.
porcie
príprava
na 175-200 °C
Postup
-
1
Odblanené umyté a osušené hovädzie mäso postupne opekám na rozhorúčenom oleji. Dávam pozor, aby olej nebol moc rozpálený, vtedy mäso prská okolo seba. Ale nesmie byť ani málo rozohriaty.
-
2
Keď je mäso opražené zo všetkých strán (zatiahnuté)
-
3
preložím ho do zapekacej misky aj s výpekom. Tam ho okorením mletým čiernym korením a hrubozrnnou soľou.
-
4
Mäso dám na 15 až 20 minút do rozohriatej rúry (na 175-200 °C). Na posledných 5 minút mäso odokryjem. Po upečení nechám chvíľu odstáť (10 minút) a pokrájam na tenké plátky. Mäsko je správne upečené, na okrajoch je zatiahnuté a vo vnútri je ružové a šťavnaté.
-
5
My sme ho mali so zelerovým pyré, zeleninovou oblohou a domácou tatarkou.
ak nás bude viac, tak urobíme, lebo malý kúsok pre dve osoby asi nemá zmysel robiť, asi by som neodhadol čas, alebo - že by stačilo 10 minút na 3/4kila? a mohla by si , prosím ťa, upresniť to hovädzie zadné? peknému mäsu náš mäsiar všelijako hovorí a ja, okrem sviečkovice, nič nerozoznám......