Hovädzie pečené fotorecept

elekra - fotkaelekra, 4. januára 2012
Hovädzie pečené (fotorecept)
Foto: elekra

Kým boli deti malé nechceli jedávať hovädzie mäso, že vraj im ide pomedzi zúbky. Teraz ho máme radi upečené tak akurát doružova..... Podávala som ho k zelerovému pyré.

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 175-200 °C

Suroviny

1-1,5 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odblanené umyté a osušené hovädzie mäso postupne opekám na rozhorúčenom oleji. Dávam pozor, aby olej nebol moc rozpálený, vtedy mäso prská okolo seba. Ale nesmie byť ani málo rozohriaty.

    Hovädzie pečené (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je mäso opražené zo všetkých strán (zatiahnuté)

    Hovädzie pečené (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    preložím ho do zapekacej misky aj s výpekom. Tam ho okorením mletým čiernym korením a hrubozrnnou soľou.

    Hovädzie pečené (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso dám na 15 až 20 minút do rozohriatej rúry (na 175-200 °C). Na posledných 5 minút mäso odokryjem. Po upečení nechám chvíľu odstáť (10 minút) a pokrájam na tenké plátky. Mäsko je správne upečené, na okrajoch je zatiahnuté a vo vnútri je ružové a šťavnaté.

    Hovädzie pečené (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    My sme ho mali so zelerovým pyré, zeleninovou oblohou a domácou tatarkou.

    Hovädzie pečené (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
pečené hovädzie máme veľmi radi, kedysi dávno som našla recept na anglický roastbeef a tam sa uvádzal čas pečenia až 60 minút, ale skúsim ho teda skrátiť... vyzerá krásne... narobila si mi chuť... :-)
už je v KK, doteraz som robievala len steaky a sviečkovicu Wellington, toto vyzerá tiež výborne