Hovädzie na smotane s brusnicami
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. januára 2012
Foto: Foto z knihy Kuchárska elita: Vojto Arzt u vás doma
porcie
Postup
-
1
Zeleninový základ: Koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a orestujeme na údenej slanine. Pridáme soľ, hnedý cukor, koreniny. Skaramelizujeme s horčicou a brusnicami. Zalejeme vínnym octom, necháme čiastočne odpariť a až teraz zalejeme vývarom. Povaríme, dochutíme a dusíme do mäkka.
- 2
Omáčka: Zeleninový základ scedíme a mäkkú zeleninu rozmixujeme do hladka. Konzistenciu omáčky upravíme vývarom a smotanou. Na dochutenie použijeme citrónovú a pomarančovú šťavu. Nakoniec zjemníme maslom.
- 3
Mäso nakrájame na hrubšie steaky a opečieme, ugrilujeme z oboch strán. Odložíme na teplé miesto a necháme odležať a dozrieť. Osolíme a okoreníme. Pri servírovaní môžeme pridať aj koreňovú zeleninu nakrájanú na drobné kocky, ktorú sme sparili vo vývare a orestovali so slaninkou a petržlenovou vňaťou.
- 4
Očistenú zeleninu nakrájame nadrobno a orestujeme na slanine, šťavu zredukujeme spolu s citrónom a pomarančom a zjemníme vyšľahanou smotanou a maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu