Hovädzie na pive

chutnaaa - fotkachutnaaa, 22. decembra 2011
Hovädzie na pive
Foto: chutnaaa

Jedneho casu som randila s Belgicanom. Raz ma pozval na veceru ktoru sam varil a prave toto jedlo mi pripravil. Dnes je to Zobraziť celý popisJedneho casu som randila s Belgicanom. Raz ma pozval na veceru ktoru sam varil a prave toto jedlo mi pripravil. Dnes je to uz skoro 7 rokov co je muz mojho srdca.Zijeme spolu v Belgicku,mame dve krasne deturence. LASKA ide cez ZALUDOK ako sa hovori. Tento recept pochadza z Belgicka a kedze jeho pripara je casovo dost narocna, varim ho ako slovnostnejsie jedlo pri navsteve svokrovcov,ked pozvem priatelov na obed,ci veceru.

10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
 na kocky
1 l




Postup

  1. 1

    Cibulku si nakrajame na kocky,oprazime na oleji a pridame na vatsie kocky nakrajane a okorenene masko.Opecieme,aby sa masko uzavrelo a podlejeme pivom.Maso by malo byt zaliate uplne.Takto pod pokrievkou dusime a podla potreby dolievame pivo. Ked je masko makke,zahustime ho toastom.Odkrojime korku prec a na striedku natrieme horcicu.Kludne mozete pridat aj 5 chlebikov.Vhodime do hrnca k masu a pokracujeme v duseni.Maso by malo byt tak makke,ze sa uplne rozplyva.Dochutime solou,trochou cukru aby to nebolo horke a cier.mlet.kor.

  2. 2

    Podavame s hranolkami a POZOR,NIE s TATARSKOU OMACKOU ale s Majonezou.

  3. 3

    Dobru chut prajem.

Diskusia k receptu

bejgi
...tak toto zase ja môžem, dobrééé s tým čiernym pivkom :)
cicusinka
Ja toto jedlo poznam,no nevedela som recept.Jedla som to raz,bolo to tak vynikajuce.... Super CHUTNAAA,dakujem.Mam nieco na Silvestrovsku veceru. Mozno snat ze naozaj je pravda ze tatarka sa k tomu nehodi.... Radsej majoneza.. Mnam.
3sandra3
nepoznám toto jedlo na pive... takže ukladám a vyskúšam
2010
@jamarlen - Carbonnade a la Flamande- z lacneho, tu ide o postup a pivo spravi svoje.
chutnaaa
Masko by malo byt pekne,nie slachovite.Take ako na hov.gulas. Snat som zabudla v recepte,ze mozno bude treba dochutit cukrom,aby to nebolo horke.Ale fakt len trosku,netreba prehnat.
sneica
urcite chutne jedlo ,na uvonej foto velmi lakave...:)
weron0605
na silvestra sa varilo, na novy rok sa jedlo :) bolo to VYNIKAJUCE !!! pouzila som namiesto hovädziny rostenku zo srnca, ale chut bola paradna! urcite odporucam a uz sa tesim ked toto jedlo budem varit nabuduce :)
chutnaaa
Som rada ze sa podarilo a ze chutilo.Drzim palec nabuduce. 8]
daska83
Tento recept robievam aj ja. Nasla som ho myslim v casopise Apetit, a mozem potvrdit ze je to vyyyyborneeeee.
chutnaaa
Tu v Belgicku je to nieco ako NARODNE JEDLO,dostat to vsade.
sisama
môže sa miesto hovadzieho použiť aj bravčové maso?
mariamka
taka fuzia od teba a aj @2010 a nieco z "Prostreno" :) piekla som to pomaly v rure, masko sa rozpadava, zemiaky mackane, len tak pre chut, ja to jem same, velmi velmi dobre, prakticke :)


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia