![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacie krokety
Cibuľu si očistime , pokrajame a podusime. pridame k nej rybu pokrajanu na kocky a osolime...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčovina na horčici
Za klasickou hydinovou polievkou sa hodí niečo voňavé a chrumkavé... Moje menu na nedeľný obed z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slávnostné židovské pečené hovädzie
Opäť ide o jeden z vrcholov tradičnej židovskej kuchyne, pôvodne sa toto jedlo ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáca maďarská saláma - najstaršia klasická verzia
Recept pochádza z Madarska a pripravuje sa najčastejšie na zabíjačkách. Táto saláma sa mi zdá chuťovo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krabí šalát
Suroviny nakrájame na kocky zamiešame pridáme biely jogurt a farmársky dresing dáme do chladničky odstať na pol...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia plnené kozím syrom a artičokmi
Milujem kozí syr. Milujem kuracie mäsko. Artičoky som ešte nepripravovala sama. A kedže sa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krabí šalát
Nie je síce krabí v pravom slova zmysle, ale my - chudobnejší národ si vystačíme aj...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Restovaná pečeň na mix šaláte
mix šalát pokvapkám balsamicom a olivovým olejom a premiešam a zároveň na trošku oleja dám restovať...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové kapsičky
Jedno sobotné dopoludnie som nazrela do chladničky a nápad bol na svete...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Huspenina z údeného na Somogyiho spôsob
Tento recept mám z Madarska, osobne som ho ešte nerobila, ale poskytla som ho v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Husacie prsia s pečenými jablkami
Tento recept mám zo Slovenského Grobu už viac rokov, trošku som ho upravila na mestské podmienky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pomaly pečená bôčiková roláda s čabajkovou plnkou
Pred rokom som vyskúšala recept na Csabai kolbász, a ked sa ujal, rozhodla som sa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzia romanca
Recept na túto pochúťku mám zdedenú po babičke. Pripravujem ho vždy vtedy, keď k nám...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pangasius na šampiňónoch
Tento recept mám z jedného časopisu. Trochu som si ho upravila, lebo mi tam mal...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Semolini á la brokolica a kuracie mäsko
Cestoviny zbožňujem, a znovu som vymýšľala niečo nové. A opäť sa podarilo. Veď posúďte...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybie filety s kôprovou omáčkou
Pred niekoľkými rokmi sa mi dostala do rúk jedna "severská" kuchárska kniha ktorú som so záujmom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie paličky v kukuričných lupienkoch
Včera jsem vyzkoušela poprvé jídlo, které dělá zeť v ostravské restauraci Harenda. Lidé si to...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke
Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou
Mäso nakrájame, osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na masle a chvíľu podusíme. Mäso pomelieme,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srnčí chrbát s pečenou zeleninou so zelerovým pyré
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme vcelku odstáť aspoň 24 hodín....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená sliepka - predtým uvarená v polievke
Ak varím zlatú slepačiu polievku, sliepku v nej uvarenú, ešte upečiem. Je to neslýchaná...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zlatá slepačia polievka - Goldene joich - židovský penicilín
Táto polievka je jedným z vrcholov tradičnej židovskej kuchyne. Je známou nielen medzi židmi, ale...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Treska na provensálsky spôsob
Tento postup som vydedukoval z jedného výborného polotovaru, už ani neviem, kde sa dá kúpiť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Farebný hrniec
Niektoré jedlá majú pre mňa zvláštne čaro. Samozrejme, každé jedlo má svoju fantastickú chuť a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybie filé na slanine a cibuli
Přemýšlela jsem, jak jinak udělat filé, než klasicky obalit v trojobalu a tak jsem...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečeňová židovská paštéta
Recept mám ešte od mojej mamy z jej výpiskov a naučila sa ju robiť od židov...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Csabai kolbász - čabajská klobása
Po klobáskach sa ideme utlcť, najmä po tých pikantných madarského typu, a o čabajke ani...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chudá tlačenka zo žitného ostrova
Túto tlačenku som si uchovala v pamäti zo zabíjačiek u mojej babičky, ktorá bývala niekoľko km...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pikantný pečený bôčik, marinovaný v harrise
Pred rokom som prvýkrát vyrobila doma pálivú harrisu a v našich podmienkach som použila bôčik, ktorý...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jelenie ragú na červenom víne
Tento recept ma naučila pripravovať moja prababka, je veľmi starý a veľmi rada ho varím a zároveň...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Wasabi zemiaková kaša s údenou krkovičkou a kyslými uhorkami
Ku príprave zabíjačkového taniera som kúpila krásny kus krkovičky údenej klasickým spôsobom. Nič predvarené, vákuové...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Najlepšie zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny si pamätám ešte zo základnej školy ako jedlo, ktoré pravidelne ostávalo na mojom tanieri...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečený kapor na švajčiarsky spôsob
Rybku si môžete zvoliť akúkoľvek podľa chuti a možností.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tajomstvo domáceho pána
Tento recept je u nás veľmi obľúbený aj vďaka jeho možnej modifikácii.