Semolini á la brokolica a kuracie mäsko

zuzu1986 - fotkazuzu1986, 25. februára 2011
Semolini á la brokolica a kuracie mäsko
Foto: zuzu1986

Cestoviny zbožňujem, a znovu som vymýšľala niečo nové. A opäť sa podarilo. Veď posúďte sami...

4
porcie
25 minút
príprava
35 minút
na 180-200 °C

Suroviny

12-15 ks
1 ks, malá
200-300 g
 neúdený
 alebo smotana na varenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájame na malé kúsky, brokolicu natrháme na ružičky. Mäsko opečieme na oleji z každej strany, pridáme soľ, čierne korenie, kari korenie a chvíľu podusíme. Pridáme brokolicu a ešte chvíľu dusíme, aby nám trošku zmäkla. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú natrieme maslom. Vychladnuté mäsko s brokolicou posekáme na maličké kúsky a poriadne premiešame. Touto zmesou naplníme všetky cestoviny a poukladáme do zapekacej misy.

    Semolini á la brokolica a kuracie mäsko - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme paradajkovým pretlakom zmiešaným so smotanou a posypeme strúhaným syrom.

    Semolini á la brokolica a kuracie mäsko - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pod alobalom cca 30 minút pri 200 stupňoch. Nakoniec som ich ešte na pár minút odkryla, aby sa pekne zapiekol syr. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
ak môžem ja niečo k tomu plneniu: nedávno som pozerala jednu reláciu, kde kuchár plnil cannelloni, tak tiež sa s tým trocha trápil, plnil ich malou lyžičkou, v plnke mal všetko nakrájané na malinké kúsky, asi to inak nejde, len sa s tým trocha pobabrať, veď aj ja sa s tým tak mordujem. ale čo nespravíme pre dobré jedlo, že? :))
@babidka : Podusena plnka je makka a masove kusky su male.
napln si ich do cukrarenskeho vrecka a nepridaj ziadnu hlavicovu hviezdicku a tak ich pekne naplnis na 2x z obidvoch koncov.
Alebo hmotu daj do ziplock sacku a odstrihni vacsi rotek, aby ti plnka pekne presla do otvorov canelonnis. Stol ostne cisty a trubicky krasne plnne.
maťka,plnenie bola hračka,plnila som ich jednoducho rukami :-) a šlo to rýchlo :-) a ketty, majú ich v Lidli :-) teda tam som ich kúpila ja :-)
Tiež nepoznám tie cestoviny ale myslím si, že nič nepokazím keď použijem aj iné cestoviny a navrstvím to, určite to bude tiež výborné.
orchidea, o tom nepochybujem :) mne týchto pár ostalo od minula, tak som ich chcela využiť, aj keď pôvodný plán bol zapečené penne alebo vretienka :)

Pridaj komentár k receptu: