Semolini á la brokolica a kuracie mäsko

zuzu1986 - fotkazuzu1986, 25. februára 2011
Semolini á la brokolica a kuracie mäsko
Foto: zuzu1986

Cestoviny zbožňujem, a znovu som vymýšľala niečo nové. A opäť sa podarilo. Veď posúďte sami...

4
porcie
25 minút
príprava
35 minút
na 180-200 °C

Suroviny

12-15 ks
1 ks, malá
200-300 g
 neúdený
 alebo smotana na varenie




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájame na malé kúsky, brokolicu natrháme na ružičky. Mäsko opečieme na oleji z každej strany, pridáme soľ, čierne korenie, kari korenie a chvíľu podusíme. Pridáme brokolicu a ešte chvíľu dusíme, aby nám trošku zmäkla. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú natrieme maslom. Vychladnuté mäsko s brokolicou posekáme na maličké kúsky a poriadne premiešame. Touto zmesou naplníme všetky cestoviny a poukladáme do zapekacej misy.

    Semolini á la brokolica a kuracie mäsko - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme paradajkovým pretlakom zmiešaným so smotanou a posypeme strúhaným syrom.

    Semolini á la brokolica a kuracie mäsko - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pod alobalom cca 30 minút pri 200 stupňoch. Nakoniec som ich ešte na pár minút odkryla, aby sa pekne zapiekol syr. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

mata3636
júúúj, zapekané cestoviny na všetky možné spôsoby - to je moje. a toto vyzerá prudko jedlo, ukladám, vyskúšam
babidka
ako sa ti darilo ich plnenie ? :-) Ja som minul robila cannelloni / s inou plnkou/a viacej plnky bolo vedla nich ako v nich ...:-)
mata3636
ak môžem ja niečo k tomu plneniu: nedávno som pozerala jednu reláciu, kde kuchár plnil cannelloni, tak tiež sa s tým trocha trápil, plnil ich malou lyžičkou, v plnke mal všetko nakrájané na malinké kúsky, asi to inak nejde, len sa s tým trocha pobabrať, veď aj ja sa s tým tak mordujem. ale čo nespravíme pre dobré jedlo, že? :))
ketty3811
Toto vyzerá dobre.Ešte som takéto cestoviny neskúšala.Keď ich zbadám v obchode,tak si ich kúpim a vyskúšam.:-)
honestka
@babidka : Podusena plnka je makka a masove kusky su male.
napln si ich do cukrarenskeho vrecka a nepridaj ziadnu hlavicovu hviezdicku a tak ich pekne naplnis na 2x z obidvoch koncov.
Alebo hmotu daj do ziplock sacku a odstrihni vacsi rotek, aby ti plnka pekne presla do otvorov canelonnis. Stol ostne cisty a trubicky krasne plnne.
zuzu1986
maťka,plnenie bola hračka,plnila som ich jednoducho rukami :-) a šlo to rýchlo :-) a ketty, majú ich v Lidli :-) teda tam som ich kúpila ja :-)
dorisa
Ja canellonni mám, už sa ich chystam naplniť a upiecť, ďakujem za skvely typ. Tieto cestoviny maju aj v bille.
jarunka
Canellonni tiez robievam s inou naplnou. Plnim ich tiez malou lyzickou. Tento recept sa mi tiez paci. Vyskusam.
bejda7
Poznám ale som nerobila,teraz ma to láka keď už mám aj recept:)
marienka44
Ja talke cestoviny nepoznam. Predpokladam, ze su to nejake trubicky, ked spominate plnenie. :-)
orchidea
Tiež nepoznám tie cestoviny ale myslím si, že nič nepokazím keď použijem aj iné cestoviny a navrstvím to, určite to bude tiež výborné.
zuzu1986
orchidea, o tom nepochybujem :) mne týchto pár ostalo od minula, tak som ich chcela využiť, aj keď pôvodný plán bol zapečené penne alebo vretienka :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia