Zapečený kapor na švajčiarsky spôsob

bubadlo - fotkabubadlo, 23. februára 2011

Rybku si môžete zvoliť akúkoľvek podľa chuti a možností.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g, bez kože
10 g
10 g
3 PL
2 PL
2 PL
2 PL
1 ks
40 g
2 ks
4 PL
4 pl, strúhaný
10 g, na potretie




Postup

  1. 1

    Porcie kapra posolíme, pokoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 2-3 hodiny odležať. Obalíme v múke a na oleji s maslom jemne opečieme.

  2. 2

    Jablko a šunku pokrájame na širšie rezančeky, zmiešame s bielkami, preosiatou strúhankou a postrúhaným syrom. Zmes rozložíme na porcie kapra poukladané na vymastenom pekáči. V predhriatej rúre alebo pod grilom zapečieme do zlatista.Podávame so zemiakovou kašou alebo zemiakovými plackami.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zasa ďalší dobrý nápad,ako urobiť zo všedného sviatočné. Jabĺčko by asi malo byť tvrdšie a kyselšie, aby sa moc nerozvarilo (alebo neprepieklo).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia