Foto: pusta
Pred rokom som prvýkrát vyrobila doma pálivú harrisu a v našich podmienkach som použila bôčik, ktorý som v nej marinovala. Toto jedlo bolo úspešné Zobraziť celý popisPred rokom som prvýkrát vyrobila doma pálivú harrisu a v našich podmienkach som použila bôčik, ktorý som v nej marinovala. Toto jedlo bolo úspešné nielen u nás doma, ale aj u našich známych, či u našich priateľov, preto ho vkladám.
porcií
na 1180/200 °C
Suroviny
1000 g, vykostený bez kože |
|
6-8 strúčikov pokrájaných na klinky |
|
4 ks, pokrájaná na 1/4-iny |
|
4-5 PL |
|
1000 g, pokrájané na 1/2-iny |
|
2-3 PL |
|
na podliatie |
|
p.p |
|
Postup
-
1
24 hodín pred pečením bôčik presolíme, husto prešpikujeme klinkami cesnaku, dáme do pekáča, hojne potrieme harrisou a prikryté alobalom odložíme do chladničky. Po tejto dobe vyberieme, pridáme bravčovú masť, podlejeme trochou vody a obložíme cibuľou, pokrájanou na 1/4-iny.
- 2
Vložíme do trúby prikryté alobalom a pomaly pečieme na 170-180-tich stupňoch/120 minút za prelievania vypečenou šťavou a podlievania vodou.20 minút pred koncom pečenia odstrámime alobal, pridáme pokrájané zemiaky, premiešame ich so šťavou, zvýšime teplotu na 200-210 stupňov a dopečieme do chrumkava.
- 3
Vyberieme a po 15 minútach státia pokrájame bôčik na 1,5 cm pláty, počítame 2 pláty na osobu. Podávame za tepla obložené pečenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom, za studena s čerstvýn chlebom, kyslou uhorkou alebo s rôznou čerstvou sezonnou zeleninou. Dávam do pozornosti, že je to pomerne ostré, ale veľmi chutné jedlo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu