Pikantný pečený bôčik, marinovaný v harrise

pusta - fotkapusta, 24. februára 2011
Pikantný pečený bôčik, marinovaný v harrise
Foto: pusta

Pred rokom som prvýkrát vyrobila doma pálivú harrisu a v našich podmienkach som použila bôčik, ktorý som v nej marinovala. Toto jedlo bolo úspešné Zobraziť celý popisPred rokom som prvýkrát vyrobila doma pálivú harrisu a v našich podmienkach som použila bôčik, ktorý som v nej marinovala. Toto jedlo bolo úspešné nielen u nás doma, ale aj u našich známych, či u našich priateľov, preto ho vkladám.

5-6
porcií
120 minút
na 1180/200 °C

Suroviny

1000 g, vykostený bez kože
6-8 strúčikov pokrájaných na klinky
4 ks, pokrájaná na 1/4-iny
4-5 PL
1000 g, pokrájané na 1/2-iny
2-3 PL
 na podliatie
p.p




Postup

  1. 1

    24 hodín pred pečením bôčik presolíme, husto prešpikujeme klinkami cesnaku, dáme do pekáča, hojne potrieme harrisou a prikryté alobalom odložíme do chladničky. Po tejto dobe vyberieme, pridáme bravčovú masť, podlejeme trochou vody a obložíme cibuľou, pokrájanou na 1/4-iny.

  2. 2

    Vložíme do trúby prikryté alobalom a pomaly pečieme na 170-180-tich stupňoch/120 minút za prelievania vypečenou šťavou a podlievania vodou.20 minút pred koncom pečenia odstrámime alobal, pridáme pokrájané zemiaky, premiešame ich so šťavou, zvýšime teplotu na 200-210 stupňov a dopečieme do chrumkava.

  3. 3

    Vyberieme a po 15 minútach státia pokrájame bôčik na 1,5 cm pláty, počítame 2 pláty na osobu. Podávame za tepla obložené pečenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom, za studena s čerstvýn chlebom, kyslou uhorkou alebo s rôznou čerstvou sezonnou zeleninou. Dávam do pozornosti, že je to pomerne ostré, ale veľmi chutné jedlo.

Diskusia k receptu

pusta
...a všimol, dakujem, pôvodne som mala na mysli harrisu
honestka
ktoru harirsu pouzivas iba cistu ako hot chilli sauce, alebo tu co obsahuje cesnak a ine koreniny? /kto ju vyraba?/ . dakujem
pusta
honestka, harrisu nekupujem, ale používam túto, čo som si sama vyrobila, teda nie sauce, táto obsahuje cesnak a koreniny, čo je pre mňa výhoda pri marinovaní mäsa. Vyrábam si harrisu sama, a jej recept som uverejnila samostatne, nájdeš ho na vareche




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia