Farebný hrniec fotorecept

jody - fotkajody, 24. februára 2011
Farebný hrniec (fotorecept)
Foto: jody

Niektoré jedlá majú pre mňa zvláštne čaro. Samozrejme, každé jedlo má svoju fantastickú chuť a každý varí tak, aby chutilo jemu a jeho blízkym Zobraziť celý popisNiektoré jedlá majú pre mňa zvláštne čaro. Samozrejme, každé jedlo má svoju fantastickú chuť a každý varí tak, aby chutilo jemu a jeho blízkym a máme obľúbené a menej obľúbené jedlá... A ja mám okrem najsamobľúbených jedál ešte jednu priehradku s názvom - prekvapujúca chuť. Tak toto je jedno z nich. :-)

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny. Čo sa týka paprík, farebnejšie by to bolo s tými kadejakými hrubostenými paprikami, ale... Tie čo dostať kúpiť u nás, majú podľa mňa chuť ako tráva a keďže je chuť pre mňa podstatnejšia, používam len klasickú zelenú papriku a/alebo kápiu.

    Farebný hrniec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji opražíme cesnak nakrájaný na plátky.

    Farebný hrniec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mäso pokrájané na malé kocky a prudko opečieme až sa zatiahne.

    Farebný hrniec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posolíme, posypeme vňaťou...

    Farebný hrniec (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...mletou paprikou, potom podlejeme vrelou vodou a dusíme.

    Farebný hrniec (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je mäsko polomäkké, pridáme na ružičky rozobratý karfiol. Ak je málo šťavy, podlejeme a dusíme ďalej.

    Farebný hrniec (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäsko je mäkké, karfiol takmer tiež a prichádza čas pridať papriky nakrájané na ostrouhlé kosoštvorce, prinajhoršom rovnobežníky. No, že ste to vy, tak nech sú to aj lichobežníky a iné útvary... :-)

    Farebný hrniec (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Finta je v tom, že sa papriky podusia len maximálne 10 minút, aby sa nerozvarili na kašu. Počas tohto času ešte zasypeme trochou strúhanky na zahustenie a zjemníme plátkom masla.

    Farebný hrniec (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ako príloha sa hodí ryža. Takže si ju spolu s kari korením poriadne poopekáme na horúcom oleji. Pražíme, kým sa uvoľní vôňa. Potom podlejeme vodou, posolíme, pridáme vňať a udusíme do mäkka.

    Farebný hrniec (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nuž a nakoniec naložíme koľko komu chutí a vychutnávame. Dobrú chuť prajem! :-)

    Farebný hrniec (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

evanaaa
Nie je to zlé, myslím, že aj sýte. Len tú vňaťku by som dala až nakoniec, nech sa vitamíny nevyvaria z nej.
jarunka
pekny obrazok a jedlo vyzera velmi chutne - farebne. ja by som vnatku dala az na koniec.
duschko
Velmi pekne foto a urcite aj chutne jedlo. To kari chlapci nechcu,tak bube ryza bez. Ukladam do MKK.
ludar
Nádhera, pastva pre oči, ale určite aj pre jazyk.
sovka62
Naozaj to vyzerá pekne a je to podľa mojej chuti, tiež mám rada, keď je zeleninka chrumkavá a nie ako vechtík.
letisia
@marikasu keď som zbadala tvoju fotku, až ma myklo. Moja dcéra vyzerala presne tak isto, ešte aj také podobné šatočky bordové s bielym golierikom mala :-)
cica2
samé krásne recepty, radosť pozerať:D