Jelenie ragú na červenom víne

jarmila67 - bez fotkyJarmila67, 23. februára 2011 23:27
Ďalšie recepty »

Tento recept ma naučila pripravovať moja prababka,je veľmi starý a veľmi rada ho varím a zároveň si takto spomínam aj na ňu,robím ho pri slávnostnejších oslavách ako sú narodeniny a rôzne posedenia

4
porcie
20 min
príprava
40-120 min
tepelná úprava

Suroviny

800 g, z pliecka
1/2 lyžičky
2 lyžičky
4 lyžičky
150 g
3/8 l
1 ks
2 ks
6 guľôčok
150 g
1 lyžička
štipka
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso pokrájame na trojcentimetrové kocky,posolíme,okoreníme a obalíme v múke.Olej poriadne rozpálime,mäsové koclky dáme zo všetkých strán opražit.Cibuľu krátko restujeme s mäsom,pridáme červené víno a korenie.

  2. 2

    Ragú dusíme prikryté pri miernej teplote,kým mäso nezmekne.

  3. 3

    Po zmäknutí mäso vyberieme,šťavu zahustíme kyslou smotanou,v ktorej sme rozmiešali hladkú múku s paprikou.Dáme povariť,potom precedíme a hotovú omáčku dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Mäso zohrejeme v omáčke, no nevaríme.Pred podávaním ho dáme dáme ešte na 5 minút odležať.

  5. 5

    Vhodná príloha-šalát z červenej kapusty v pomarančovom náleve s cibuľou,jablkami,banánmi,vlašskými orechmi,hrozienkami a medom,zemiakové krokety.

  6. 6

    Môj tip,ktorý mám vyskúšaný ... mäkké mäso s jemnými vláknami sa rýchlejšie podusí,ragú zmrazujte len výnimočne,omáčka sa zráža.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist