Tento recept ma naučila pripravovať moja prababka,je veľmi starý a veľmi rada ho varím a zároveň si takto spomínam aj na ňu,robím ho pri Zobraziť celý popisTento recept ma naučila pripravovať moja prababka,je veľmi starý a veľmi rada ho varím a zároveň si takto spomínam aj na ňu,robím ho pri slávnostnejších oslavách ako sú narodeniny a rôzne posedenia
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g, z pliecka |
|
1/2 lyžičky |
|
2 lyžičky |
|
4 lyžičky |
|
150 g |
|
3/8 l |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
6 guľôčok |
|
150 g |
|
1 lyžička |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Mäso pokrájame na trojcentimetrové kocky,posolíme,okoreníme a obalíme v múke.Olej poriadne rozpálime,mäsové koclky dáme zo všetkých strán opražit.Cibuľu krátko restujeme s mäsom,pridáme červené víno a korenie.
- 2
Ragú dusíme prikryté pri miernej teplote,kým mäso nezmekne.
- 3
Po zmäknutí mäso vyberieme,šťavu zahustíme kyslou smotanou,v ktorej sme rozmiešali hladkú múku s paprikou.Dáme povariť,potom precedíme a hotovú omáčku dochutíme soľou a korením.
- 4
Mäso zohrejeme v omáčke, no nevaríme.Pred podávaním ho dáme dáme ešte na 5 minút odležať.
- 5
Vhodná príloha-šalát z červenej kapusty v pomarančovom náleve s cibuľou,jablkami,banánmi,vlašskými orechmi,hrozienkami a medom,zemiakové krokety.
- 6
Môj tip,ktorý mám vyskúšaný ... mäkké mäso s jemnými vláknami sa rýchlejšie podusí,ragú zmrazujte len výnimočne,omáčka sa zráža.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu