Pečená sliepka - predtým uvarená v polievke

pusta - fotkapusta, 25. februára 2011
Pečená sliepka - predtým uvarená v polievke
Foto: pusta

Ak varím zlatú slepačiu polievku, sliepku v nej uvarenú, ešte upečiem. Je to neslýchaná delikatessa.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

1500 g, , uvarená v polievke mladá
3-4 PL
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarenú sliepku, zo zlatej slepačej polievky - recept tu, bud v celku alebo už naporcovanú vložíme do pekáča a pridáme olej s trochou vývaru.

  2. 2

    Neprikryté vložíme do trúby vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 20 minút do červena a získania chrumkavej kôrky .

  3. 3

    Porcie sliepky rozdelíme na taniere a podávame s dusenou ryžou a sezonnym šalátom alebo kompotom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
marianne, židovská kuchyňa ma priam fascinuje, páči sa mi arabská a francúzska kuchyňa a madarskú kuchyňu doslova zbožňujem, čo však neznamená, že ostatné odmietam. musím priznať, že sú jedlá a suroviny, ktorým neviem prísť na chuť, ale to neznamená, že ich potieram
1x medom
Idealna je domáca sliepka a v celku.
bzuky, mala som domácu sliepku Bio od spomínaného šéfkuchára a bol na výsosť spokojný s tým, ako som ju upiekla. Boli to doslova slepačie hody, a tá chuť bola skrátka neopísateľná, podľa skúsenosti:"domáce je domáce".