Vyprážané stehienka fotorecept

ketty3811 - fotkaketty3811, 23. februára 2011
Vyprážané stehienka (fotorecept)
Foto: ketty3811

Naša rýchla večera,aj keď nie veľmi zdravá.:-))

Suroviny

  spodné




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná umyjeme,osolíme a okoreníme.Necháme chvíľu odležať.

    Vyprážané stehienka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obalíme v trojobale.

    Vyprážané stehienka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...asi takto.:-)

    Vyprážané stehienka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A vypražíme.

    Vyprážané stehienka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme chvíľu na servítke,aby sa odsal prebytočný tuk

    Vyprážané stehienka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a podávame s uhorkovým šalatom...

    Vyprážané stehienka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a zemiakovou kašou alebo iba s chlebom.Kto má na čo chuť.

    Vyprážané stehienka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

alexdidi
Vyprážané stehienka sú pochúťka a s uhorkovým šalátom, mňamka, ale ozaj neveľmi zdravé a príprava je pre mňa práveže zdĺhavá....
klaura
júúúj toto sme už dávno nemali ... vždy len pečené, grilované ... asi prekvapím rodinu ...
dorisa
Poslednu dobu mam najradšej vyprážané kuriatko. Tvoje je krasne, mňamiky.
svetlana9
ja by som zvolila na vypraženie kuracie krídielka - tie sú chutnejšie ako stehná
marienka44
@Ketty3811 ,ja na zaciatku stiahnem kozu,aby sme si nezatazovali zaludky. Potom postup taky isty ako Tvoj. :-)
Dnes ale robim kuracie nohy na kyslej kapuste so zemiakmi. Tvoje bude inokedy.
agora
vyprážané kura je vždy fajn a mňam...
torticka
Ja ešte stehná troška oddelím od kosti, aby neboli krvavé vo vnútri.
evanaaa
Ja tiež dávam kože dolu ako Marienka a odtiahnem od kosti ako Torticka, ale väčšinou vyprážam už len vykostené stehná a mám pokoj. Mäso je to isté, len sa neobhrýza od kosti, ako to niekto má rád.
sovka62
Odkedy som na Vareche som múdrejšia a vyprážam kurčatá celkom inak. Obalené položím na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkám olejom (asi 1PL, to preto lebo mastnú kožu tiež najprv stiahnem) a šupnem do rúry. Výsledok je rovnaký, vlastne ešte lepší, lebo aj prsia zostanú šťavnaté, čo sa mi v oleji nikdy nepodarilo. Teraz neviem, kto sem ten recept pridal, ale som mu vďačná.
ketty3811
@sovka ,aj ja takto vyprážam vykostené kuracie stehná.Neviem kto to dal na Varechu,ale ja som to videla keď varila M.Paveleková s G.Oňovou.Tieto stehienka si vyžiadal syn,len tak na chrústanie.:-)V tej rúre je to určite aj zdravšie.
cica2
nezvyknem to robiť ale tvoj recept vyzerá lákavo ;-)
evanaaa
Mama takto na plechu vyprážala tiež, ale ona ho trochu potrela olejom, ešte nevedela, že budú na nejakej Vareche takéto dobré rady.Ja som to párkrát skúšala, ale budem len s mini olejom. Ozaj, a papier tiež netreba potrieť?
sovka62
Evička, papier nepotieram a napriek tomu po pečení ostane mastný. Takže nielen že sa ti mäso nenapije oleja, ale na papier vytečie ešte aj časť tuku z kuraťa. Vyprážam aj prsia s kosťou a tie sú také neuveriteľne šťavnaté, že som také predtým nikdy nejedla. Sú veľmi chutné aj studené, čo je pre mňa dôležité, lebo ja ohrievanú kuracinu jesť nemôžem, radšej studenú.
tortilla
Už som videl rôzne kombinácie s vysmážaným kuracím mäsom, ale s uhorkovým šalátom?
To už aj Palacinky s čokoládou, orechami a šľahačkou môžu ísť s cesnakovou majonézou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia