Kuracie prsia plnené kozím syrom a artičokmi fotorecept
Foto: tizian1cat
Milujem kozí syr. Milujem kuracie mäsko. Artičoky som ešte nepripravovala sama. A kedže sa mi našťastie nepotvrdila tá potravinová alergia, tak som sa pustila Zobraziť celý popisMilujem kozí syr. Milujem kuracie mäsko. Artičoky som ešte nepripravovala sama. A kedže sa mi našťastie nepotvrdila tá potravinová alergia, tak som sa pustila do kuchtenia. Výsledkom bola zaujímavá kombinácia chutí, ktorá stála za trochu experimentovania.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks, (rezne) |
|
1/2 ks, alebo červená cibuľa |
|
50 g |
|
50 g,mäkký |
|
|
|
|
|
1 PL, alebo hladka muka |
|
200 ml alebo kurací( príp. bujón) |
|
1 PL |
|
|
|
strúhaný na posypanie |
|
|
|
|
Postup
-
1
Nakrajame si na drobno červenú cibuľu a sterilizované artičoky.
-
2
Na troške olivového oleja podusíme.
-
3
pridáme rozmrvený kozí syr a provensálske bylinky. Osolíme, okoreníme čiernym mletým korením.
-
4
Zľahka premiešame, aby sa syr prehrial a odstavíme z ohňa.
-
5
Do očistených kuracich rezňov si spravíme ostrým nožom kapsu.
-
6
Naplníme artičokovou zmesou a uzavrieme drevenou špajdlou.
-
7
Z oboch strán rezne osolíme a okoreníme.
-
8
Na panvici rozpálime olivový olej, rezne na ňom na miernom ohni opekáme z oboch strán dozlata.
-
9
Zmiešame solamyl s citrónovou šťavou a bujónom, podlejeme rezne a necháme chvíľu prevrieť. Posypeme petržlenovou vňaťou.
-
10
Vyberieme rezne, šťavu necháme trochu zredukovať. Na tanieri plnené kuracie rezne podlejeme trochou šťavy, posypeme parmezánom a ozdobíme nadrobno nakrájanou zeleninou.
-
11
Na reze pekne vynikne zaujímavá plnka.
Diskusia k receptu