Bravčovina na horčici

glosterka - fotkaglosterka, 27. februára 2011
Bravčovina na horčici
Foto: glosterka

Za klasickou hydinovou polievkou sa hodí niečo voňavé a chrumkavé... Moje menu na nedeľný obed z bravčoviny. Dnes som okrem pochvaly dostala za tento Zobraziť celý popisZa klasickou hydinovou polievkou sa hodí niečo voňavé a chrumkavé... Moje menu na nedeľný obed z bravčoviny. Dnes som okrem pochvaly dostala za tento obed zdvihnutý prst, vystískanie a pusinky. :-) Všetci tak podarene jedli, že ani nešuchli... a chrochtali blahom...:-))

10-15
porcií
15-20 minút
príprava
35-40 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg
Na obaľovanie:
 na vysmážanie
Na dosusenie:
1 ks, veľká
250-300 ml, vlažná




Postup

  1. 1

    Mäso narežeme na plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v múke.

  2. 2

    Na rozpálenom oleji z obidvoch strán opečieme. Každý opečený plátok uložíme do zapekacej misy. Vrch mäsa nahrubo potrieme horčicou.

  3. 3

    Vo výpeku podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Mäso zalejeme cibuľovým výpekom, podlejeme vodou a dáme ešte zapiecť do trúby do mäkkučka na 15 minút.

  4. 4

    Obmena: Ak chceme mať mäsko chrumkavejšie, nepodlievame ho vodou. Ja som ho robila bez vody a je chrumky-chrum. :-)

  5. 5

    Podávame s ryžou, varenými zemiakmi, pečenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou. Ako príloha k mäsku sa hodí zeleninový šalát (môže byť aj sladkokyslý ako napr. kapusta s cviklou). Dobrú chuť. :-)

Diskusia k receptu

mamatata2
Veľmi dobrý recept, páči sa mi, že recept je jednoduchý, určite vyskúšam.
agora
ešte som takto nerobila, tiež skúsim....
piczur
ja to robievam bez horčice, takže najbližšie ju pridávam, ďakujem za typ
nikka201
akurát som to dopiekla, čakám manžela z roboty a pojdeme papať...ale vonia to vynikajúco :o)
cica2
nedávno som si tento recept vyhliadla a včera som ho vyskúšala a velmi nám chutilo, takže sa budem k nemu rada vracať a ďakujem ešte raz za skvelý recept, bola to mňamka ;-)....ja som ešte k cibuli pridala čerstvé šampiony.... a s tou horčicou to krásne rozvoniavalo keď sa to pieklo:))
glosterka
@cica2 , teší ma, že vám chutilo mäsko na horčici. Vďaka za pochvalu. :-) Hmmm, zaujímavá obmena so šampiňónmi... :-) Určice táto horčivo-šampi kombinácia nádherne rozvoniavala, keď sa to pieklo :-))). Hmmm...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia