Tento recept mám z Madarska, osobne som ho ešte nerobila, ale poskytla som ho v zahraničí jednej milovníčke tejto kuchyne, aby ho mohla pripraviť Zobraziť celý popisTento recept mám z Madarska, osobne som ho ešte nerobila, ale poskytla som ho v zahraničí jednej milovníčke tejto kuchyne, aby ho mohla pripraviť pre veľkú spoločnosť a šíri sa tam s veľkým úspechom dalej.
príprava
na 90 °C
Suroviny
údené na huspeninu (1000 g): | |
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks, veľká |
|
3 strúčiky |
|
p. p. |
|
20 guličiek |
|
100 g |
|
p.p |
|
1 ks |
|
|
|
300 g |
|
Postup
-
1
Očistíme si cibuľu, cesnak, polievkovú zeleninu a údené, ktoré oškriabeme, zbavíme chlpkov opálením nad ohňom a umyjeme. Všetko vložíme do veľkého hrnca aj s koreninami.
- 2
Varíme v 2 litroch osolenej vody pomalým varom do mäkka. Zbierame penu, až je voda číra. Ked je mäso mäkké, vypneme plameň a necháme chvíľu odstáť. Potom zbavíme tuku na povrchu a cez čisté biele plátno scedíme. Mäso vykostíme a nakrájame, rozdelíme do jednotlivých tanierov a zalejeme vývarom tak, aby bolo úplne pokryté.
- 3
Necháme stuhnúť, ale nie v chladničke, kam ukladáme len huspeninu, ktorá už stuhla. Pred podávaním jemne poprášime huspeninu mletou červenou paprikou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(Mimochodom puszta - pustatina, šíra pláň?).
Ešte by som ťa chcela upozorniť, možno sis i to tu všimla, v piatok bude v Pravde 50 židovských receptov, možno tam budú aj niektoré tie tvoje.