Po klobáskach sa ideme utlcť, najmä po tých pikantných madarského typu, a o čabajke ani nehovoriac. Tento recept mám z Madarska len necelý rok, Zobraziť celý popisPo klobáskach sa ideme utlcť, najmä po tých pikantných madarského typu, a o čabajke ani nehovoriac. Tento recept mám z Madarska len necelý rok, ale jeho úspech už nie je len v mojej rodine a u priateľov, či známych, ale presiahol i hranice Slovenska. Nemusíme vždy kupovať, najmä ak si ju vieme urobiť aj my sami.
porcia
príprava
Postup
-
1
Bravčové pliecko pokrákjame na kocky ako na guláš, miesto pliecka môžeme použiť aj odrezky, ale z kvalitného a čerstvého bravčového mäsa. Zomelieme do veľkej nádoby na mlynčeku na kotúči s veľkými otvormi.
- 2
Zomleté mäso osolíme, pridáme rýchlosoľ, všetky ostatné koreniny a poriadne prepracujeme. Plníme do čriev klobásovú zmes na tesno pomocou plničky. Plnenie na tesno je dôležité preto, aby tan nebo vzduch, aby sa klobásy nekazili. Klobásy párujeme, na nami želanú dlžku .
- 3
Hotové klobásky údime 3 dni studeným dymom do dosiahnutia peknej červenej farby. Skladujeme na chladnom a dobre vetranom mieste. Konzumujeme varené a pečené za čerstva, ked vyschnú , môžeme konzumovať aj tepelne nezpravené. Rozpis je na 1 dávku klobás, teda na 10 kg mäsa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Teda ziadne nahrazky spanielskych /uz vobec nie tych udenych/, alebo inych mletych paprik.
= My pridavame iba 4 strucky na cele mnozstvo, ale postup a vsetko ine mame rovnake.
Vydrzia krasne velmi dlho a my ich nechavame len susit a jeme tak, lebo na varenie, pecenie a take co mrazime si robime zase nase najlepsie slovenske. TOTO je ozaj vyborny recept.
/ dozila sa stovky, tak poprezradzala toho viacej/ a uz som ho tu zverejnila v mojom recepte.
Kedze tu si praskovy radsej robim sama ako kupovat, /cukor je tu iny ako doma/ naucili sme sa pouzivat krystal, ktory je jemny vo vsetkom a ked treba, tak sa rozpusti. Nastastie original madarku papriku tu dostaneme aj kremove tuby.
A Kalocsai ako ine dobre veci z Madarska sme verejne prenasali ako vsetci co tam chodili na nakupy. Tu sa mozem ubehat, ale chutnu czabaj niet.
Mas pokusy s ich Pic salamou? tu sme este neskusali, hehe...
jemné stredné hrubé
3 mm 4,7 mm 7,5 mm
dakujem ti za otázku :-)
poteší ma, ak dáte vedieť.
prajem vám obom pekný deň!
én a receptet így kaptam és így adtam tovább.
a magyar web oldalon is tálaltam ilyent, mind az enyém.
a kérdés aztán úgy áll, mi az a biszos :-)
recept je vynikajúci, doma sme ho kedysi robievali veru často
www.toprecepty.sk/recept/1193-madarska-domaca-gyulai-klob...
no a tá fotka, je ako "antireklama" proti výbornému receptu, nepochodí ani pani Hubová s vysvetlením, že jej pán manžel klobásy preúdil.
byť adminstrátorom tejto stránky Topreceptov by som tiie fotky odstránila, lebo vyzerajú tak, ako keby nikdy nevideli dobrú madarskú klobásu, ako naozaj vyzerá :-)))
osobne by som ju tam nikdy nedala, radšej nech je bez foto tento recept :-)
len pre tvoje info, Kalocsai papriku kupujem u jednej tety, ktorá pri Galante pestuje sama vlastné odrody Kalocsai papriky, štipľavú i sladkú, a aj ich perfektne doma melie, som na jej zozname trvalých zákazníkov, vždy kúpim viac, môžem povedať, že sa jej rýchlo míňa a nestačí pokryť dopyt široko - ďaleko, pritom predáva lacnejšie a je oveľa kvalitnejšia ako tie rovnako označené v hypermarketoch, krásne vonia, nádherne farbí a má úžasnú neopakovateľnú zamatovú chuť :-)
tento recept je z výrobne v Madarsku, priamo od ich zamestnanca - mäsiara, je osvedčený a overený, je vynikajúci pre prípravu doma v mestskom byte, údili sme u súkromníka v ba.
nie každý má dnes možnosť domácej zabíjačky na dedine, dokonca dnes ani nna dedine nie všetci gazdovia chovajú prasatá pre seba, nieto ešte na predaj s tým, že sa pre kupcu spraví klasická tradičná domáca zabíjačka u neho doma. aj my v meste máme radi domáce a dobré :-)
však hod na varechu aj ten svoj, dakujem vopred.
rada som si podiskutovala s tebou.
tým nechcem obhajovať svoj pridaný recept, ktorý zodpovedá našim chuťovým preferenciám doma, tak ako som ho dostala.
pozri sa na nete aj ty, predpokladám, že madarčina tebe problémy nerobí.
Prajem Ti Pekný deň :-)