
Pirohy plnené mäsom
Keď som rozmýšľala čo z uvareným mäsom z polievky má napadlo toto, tak som to tu dala...

Huspenina chutná láka Východniara i Záhoráka
Pred rokom som zverejnil svoj rcp na huspeninu, ktorú som varil v elektrickom varnom hrnci...

Fašírka s červenými zemiakmi
Takúto fašírku som robila prvýkrat... Recept na ňu mám od mojej mamy, po telefóne mi...

Plzenský guláš
Netvrdím že je to originálny recept, ale tak to som sa ho naučil od priateľa a...

Bravčové kotlety na žihľavovom prívarku
Žihľavu je najlepšie zberať na začiatku jari, keď je ešte čerstvá. Pred prípravou je dobré...

Máriin Cottage Pie
klasický anglický cottage pie je s hovädzim mäsom, ale ja som urobila s tým čo bolo...

Záhorácky vrabec
Ide o plnený závitok z bravčovej krkovičky. Názov receptu mám od kamaráta, ktorý túto dobrotu...

Zabíjačková koštovka
Na večer, keď sa všetky práce okolo zabíjačky skončili, my ženy sme mali upratané, ...

Pečená krkovička na bielom víne s pečeným zelerom a hráškovo-mätové pyré
Kto nemá rád krkovíčku. môže nahradiť chudším bravčovým mäsom. Sledujte ma na facebooku na mojej fan...

Mleté mäso na spôsob roštenky
Pred časom som dávala na Varechu prvý zo 100 receptov z mletého mäsa čo som dostala mailom....

Pečené býčie rebro s karlovarskou knedľou
Slávne národné gastronómie si vážia jedlá svojich prababičiek. Mali by sme si z toho vziať poučenie;...

Zapekané rezne
Mäsko si nakrájame na rezníky a po naklepaní ich osolíme, okoreníme a potrieme grilovacím korením...

Plnený baklažán
uvarenu ryžu rozmiesame s pomletým mäsom. Pridame cele vajce, koreniny, sôl, podľa chuti.

Martinova panvica s grilovaným mäsom
"Moja" panvica s grilovaným bravčovým karé a cibuľou na škoricovej ryži s marhuľami, podávaná s opečenými...

Pečené bravčové à la Orloff
Pečené bravčové sa robí snáď všade. Ja vám dnes chcem predstaviť ľahký, ale chutný recept....

Tradičná gazdovská šunka
Keďže bolo viacero dotazov a pri prieskume internetu som nenašiel kompletný návod, chcem sa s vami...

Plnená sekaná roláda so zemiakmi
Tento recept mám v mojej kuchárskej knihe asi 15 rokov a tak som si ho po dlhom...

Bravčová kotleta so šampiňónovou omáčkou
Na rozpálenom oleji opečieme kotletu tak po 3 minúty z oboch strán. Potom ju odložíme stranou....

Sedliacky hrniec II
Tento recept je veľmi jednoduchý a práve v jeho jednoduchosti sa skrýva jeho chutnosť. Je to...

Fašírka v rožku
Veľmi obľúbený spôsob umiestnenia fašírky... jednak zostane vláčna, nevysušuje sa, nevypráža sa na rozpálenom...

Moja obľúbená huspenina
Kúpil som veľké bravčové koleno na bavorské koleno. Nakoľko som šetrná duša, tak som sa...

Pečeňová paštéta
V hrnci rozpustíme masť, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané pečienky, necháme asi päť minút povrieť,...

Údenie a pečenie bravčového kolena
Pár krát som kúpil predvarené údené koleno. Masírované na minimálne 20%, chuť a konzistencia ako...

Pečené prasiatko na čiernom pive
Jedná sa o pomerne špecifický postup, ku ktorém som sa prepracovával dlho, snáď sa bude...

Pytliacka paštéta
Dnes keď si prečíta človek zloženie kupenskej paštéty naskakuje husia koža... mechanicky separované mäso, ...

Bravčové závitky plnené kyslou kapustou
Bravčovú krkovičku bez kosti som mala v chladničke. Uvažovala som, čo z nej pripravím...

Domáca paštéta-kuraco-bravčovo-mäsová-ponorným mixérom
Tento recept vznikol ako tretí pokus-najpred bola len z kuracích pečienok, potom z bravčových s mletým mäsom,...