Pečená krkovička na bielom víne s pečeným zelerom a hráškovo-mätové pyré
Foto: ivetka77
Kto nemá rád krkovíčku. môže nahradiť chudším bravčovým mäsom. Sledujte ma na facebooku na mojej fan page Ivetkine MŇAM recepty - http://www.facebook.com/IvetkineMnamRecepty
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krkovička: Mäso narežeme na povrchu do mriežky a medzi mriežky vložíme pár kúskov cesnaku. Mäso okoreníme, osolíme, pridáme rascu. Na vrch položíme celé stonky tymiánu a bobkový list. Do pekáča dámeočistenú a na štvrťky nakrájanú mrkvu, petržlen, jablko a cesnak. Podlejeme bielym vínom. Pečieme cca hodinu a pol (mäso podlievame a oblievame vodou, alebo vínom).
- 2
Zeler: Nakrájame na menšie kúsky (viď obrázok) a dáme aspoň na 20-30min variť v osolenej vode, kým nezmäkkne (zeleru to trvá dlhšie, no mal by byť mäkký cca ako varený zemiak). Po uvarení dáme sprudka opiecť v rúre. Tip: Pečený zeler je naozaj úžasná vec a môže slúžiť ako náhrada za zemiaky. Hodí sa veľmi k rybe.
- 3
Hráškovo - mätové pyré: Vo vode uvaríme mrazený hrášok. Scedíme a pridáme pár lístkov mäty. Rozmixujeme do hladka. Na zjemnenie pridáme trošku šľahačkovej smotany a masla. Osolíme, okoreníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
;-) ... a inak, ja rada "kukám" recepty na tejto stránke
ivetke vadí, že si naostro a nemáš aspoň trenky
veru máš pravdu.ja ksichtoknihu nemám,a ani po tom netúžim.ale recept sa mi páči.už je v KK
máš tu krásny recept.prehoď aj tie ostatné na varechu,nie každý z nás je priaznivcom fb.určite tam máš viac receptov čo by potešilo nejedného varecháča