Pečená krkovička na bielom víne s pečeným zelerom a hráškovo-mätové pyré

ivetka77 - fotkaivetka77, 24. februára 2013
Pečená krkovička na bielom víne s pečeným zelerom a hráškovo-mätové pyré
Foto: ivetka77

Kto nemá rád krkovíčku. môže nahradiť chudším bravčovým mäsom. Sledujte ma na facebooku na mojej fan page Ivetkine MŇAM recepty - http://www.facebook.com/IvetkineMnamRecepty

10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
1 ks
1 balenie
2 - 3 dcl
1 ks




Postup

  1. 1

    Krkovička: Mäso narežeme na povrchu do mriežky a medzi mriežky vložíme pár kúskov cesnaku. Mäso okoreníme, osolíme, pridáme rascu. Na vrch položíme celé stonky tymiánu a bobkový list. Do pekáča dámeočistenú a na štvrťky nakrájanú mrkvu, petržlen, jablko a cesnak. Podlejeme bielym vínom. Pečieme cca hodinu a pol (mäso podlievame a oblievame vodou, alebo vínom).

  2. 2

    Zeler: Nakrájame na menšie kúsky (viď obrázok) a dáme aspoň na 20-30min variť v osolenej vode, kým nezmäkkne (zeleru to trvá dlhšie, no mal by byť mäkký cca ako varený zemiak). Po uvarení dáme sprudka opiecť v rúre. Tip: Pečený zeler je naozaj úžasná vec a môže slúžiť ako náhrada za zemiaky. Hodí sa veľmi k rybe.

  3. 3

    Hráškovo - mätové pyré: Vo vode uvaríme mrazený hrášok. Scedíme a pridáme pár lístkov mäty. Rozmixujeme do hladka. Na zjemnenie pridáme trošku šľahačkovej smotany a masla. Osolíme, okoreníme.

Diskusia k receptu

tiginko
mne sa tiez nie celkom pozdava robit si reklamu na FB stranku. Ked ti nerobi problem hodit recept aj sem, tak naco je to dobre? Aby sme videli, ako ta tvoji priatelia lajkuju? Predsa staci uviest tvoju stranku v profile a kto chce, tak si ta tam najde. Toto zavana vnucovanim...
tiginko
a inak mohla by si si upravit tvoj udaj o veku, nezda sa mi, ze by si mala len 9 rokov...
ivetka77
a ty by si si mohla upravit fotku...a budem si robit reklamu aku chcem a budem si pridavat recepty kde chcem.a ked s tym mas problem,tak si proste nekukaj moje recepty
elixir
@ivetka77 oni si Ťa len doberajú... a reaguješ presne tak ako očakávajú, že by si reagovala... netreba im nahrávať, "koťuhám" :) inak recept vyzerá veľmi pekne :)
tiginko
len som vyjadrila svoj názor, tak prepáč ak sa ťa to tak strašne dotklo. Ty sa zase nedotýkaj prosím ťa mojej fotky, lepšiu nemám
;-) ... a inak, ja rada "kukám" recepty na tejto stránke
radost
už aj na VARECHE je atmosféra ako na blogoch-kde sa komentuje politika...smutné...chodte sa hádať tam..k politike to pristane...
jody
A budem a budem a dup a dup... toto je môj kýblik... :-DDDD
evanaaa
Ale dievčatá....! @ivetka77 sa len teraz k nám pridala a už ju odrádzate a potom sa divíte, keď......musí to byť? A ona má tú svoju stránku aj v profile, treba sa podívať, veď kto chce, sa pozrie, kto nie je zvedavý, tak nie. Ináč, mne sa recept páči a pečená zelenina, už som skúšala, tiež. S tou krkovičkou iste dobrá, aj príloha.
bembo
@Afataga (24.2.2013 18:51)
veru máš pravdu.ja ksichtoknihu nemám,a ani po tom netúžim.ale recept sa mi páči.už je v KK
bembo
@Ivetka77 (25.2.2013 09:18)

máš tu krásny recept.prehoď aj tie ostatné na varechu,nie každý z nás je priaznivcom fb.určite tam máš viac receptov čo by potešilo nejedného varecháča




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia