Kavarma fotorecept

angast - fotkaangast, 8. marca 2013
Kavarma (fotorecept)
Foto: angast

Kavarma patrí v Bulharsku medzi tradičné a veľmi obľúbené jedlá. Existuje však viacej druhov postupov a použitých surovín. S manželkou sme si obľúbili kombináciu Zobraziť celý popisKavarma patrí v Bulharsku medzi tradičné a veľmi obľúbené jedlá. Existuje však viacej druhov postupov a použitých surovín. S manželkou sme si obľúbili kombináciu bravčového mäsa s pečeňou, šampiňonmi a zeleninou. Od ochotného kuchára sme dostali recept a rád sa s ním s Vami podelím. Venujem ho zároveň všetkým varechárkam k MDŽ.

4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
250 g (surová)
2 ks (surová)
2 ks
1 šialka
1 ks
1,5 dcl
Šopský šalát:
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
50 g
3 PL
2 PL
1 bal
100 g




Postup

  1. 1

    Pečeň pokrájame okoreníme a osmažíme na panvici s masťou do mäkka Odložime. Pokrájanú bravčovinu prudko opečieme /WOK/, vydusíme šťavu, podliať vodou a dusiť do mäkka. Pred udusením pridáme papriku, víno, šampiňony, pôr, čili papričky, oregano a zredukujeme šťavu. Pridáme pečeň pomiešame spolu a servírujeme.

    Kavarma (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    bravčovinu dusíme do mäkka

    Kavarma (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    keď máme všetky suroviny mäkké, zmiešame ich a naservírujeme

    Kavarma (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    šopský šalát

    Kavarma (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    nakrájame papriku, červenú cibuľu, šampiňony , mladú cibuľku, uhorku, pridáme plnené olivy, môžme aj trocha nálevu podľa chuti, 3 PL vínneho octu , 2 PL olivového oleja, posypeme petrž. vňaťkou a strúhaným mäkkým syrom

    Kavarma (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
no neveriiim, motyka vystrelila a ty si aj cosi uvaril, myslim ze na prvy krat celkom dobre :-) myslela som si, ze do toho salatu das tofu, tusim je dnes v mode alebo je niekde v akcii :-))
margaretka28
No náhodou @afataga , ja si myslím, že nie celkom dobre, ale výborne. Momentálne by mi stačil aj ten farebný šalátik :-)) @afataga , samozrejme , že banány a ešte aj grahamové.:-))))
angast
to sú rožky na prézle, ale inú dekoráciu som narýchlo nenašiel.
Je to ohne Bambino , tofu, vegety, magi a éčkov. Použité sú len prírodné chutidlá.
zuzkabluzka
zaujimavy recept, rozhodne stoji za vyskusanie...inak, kazdy si vsimne nieco ine, banany, salat...mne sa paci aj ten Matysak :))
baka123
dobrý receptík, také mám rada a ten Matyšák, čo zostal treba dopiť, najlepšie hneď
afataga
no ale aspon trochu kecupu a kukurice si mohol dat :-)
elixir
Kavarmu nepoznám, ale skúsim... milý bude super šťastný - hneď ako zavonia kombináciu mäsa a pečene :)
angast
tie banány nestačia - čo takto ostrejšia reakcia . Dal som do placu
svoj skalp a moje "priateľky " nevyužijú príležitosť?
mracik9
No tak máš odo mňa pochvalu a to len kvôli nášmu sviatku,ináč by som si na tebe zgustla,vyzerá to chutne :)
afataga
tu petrzlenovu vnat si tam mam dokreslit? a z coho budu papat havinky, ked si im zobral misku?
margaretka28
Do toho šalátu si zabudol dať kukuricu, horčicu a tatarku zmiešanú s kupovaným kečupom, až potom by to malo ten správny šmrnc. :-))
elixir
Ten pohár vína je tam preto, že človek sa musí najskôr opiť, aby to mohol začať jesť? :) :P
angast
super začína to mať šťavu. Takto sa píšu komenty. Konečne si
bahním slasťou. @mr áčik odviaž sa! @elix ír , teba to stálo asi veľa sebazaprenia , ale paráda- to sa ti podarilo- mám z teba radosť.
@afataga si perfektná ako vždy. Myslel som , že na tu vňaťku nikto nepríde a už som chcel odstrihnúť troška z fíkusa , no oči máš
vynikajúce. @margaretka musím ťa sklamať, mám len horčicu.
Keď si dávam sekanú , kabanos , safalátky a iné bezmäsité jedlá,
tak sa to lepšie šmýka dolu gágoríkom.
tatranka
Recept sa mi páči.Ako by som si ho nemohla nevšimnúť?S tým venovaním k dnešnému dňu MDŽ,ako darček od teba pre nás varecháčky.Uložila som si ho do KK.A veru veľmi pekne zaň ako za darček ďakujem.
Dostane sa do radu receptov kedy ho vyskúšam.
angast
@tatranka -- ďakujem . Daj si však pozor na pečienku. Pokiaľ som sa babral so šalátom , trochu stvrdla /tá bravčová/, našťastie to na fotke
nieje vidieť. Recept má výhodu , že sa dá použiť aj samostatne
šalát a mäso. moje baby si takýto šalát robia k hocičomu.
afataga
motorkari su vraj dobrymi darcami organov, tu tvoju pecienku ani nebudu musiet varit a mozu ju rovno pouzit do tohto pokrmu
radost
tak ja som z tochto celkom vedľa...ja bych mala z toľkých ingrediencií aj zo štyri dni hlavné jedlá...:-)
mne stačia tie grahamové...dám si ku nim bambino...a najvdačnejšia budem za-víno...:-)
dnes mám sviatok-nevarím..lenivá som aj pohľadať vhodný rým..:-)
tiginko
nooo chlapče, ale si sa pochlapil! Ja okrem fajného jedla a vínka chválim obrus s červenými makmi. Pripomína mi Domažlickú keramiku, z môjho rodného kraja. Škoda, že si nám k sviatku venoval len zrakový zážitok, mohol si nás aj pozvať. Ale chápem, čo by tvoja drahá povedala...tak teda dobrú chuť a nazdravie :-)
medovnicek
jedlo môže byť výborné, vydarilo sa na 1**** a ďakujem za milú gratuláciu, gentlemani ešte nevymreli:):):)
angast
@tiginko
drahá by nepovedala nič , lebo je u dcéry na návšteve. Preto som
si dovolil trocha pošantiť v kuchyni bez úrazu. Dnes som bol šéf.
frezia68
@angast :uviedol si sa pekným receptom a ešte aj darček k MDŽ :-))) pekne si sa vyšantill....tak NA ZDRAVIE a ďakujem :-)))
ariela6
angast rozputal si super diskusiu rada chodim na tieto stranky vždy tu najdem super recepty vyborny pokec ktory ti zaženie depresie a mnoho krat sa aj dobre zasmejem som tu každy den Varecha je mojim spoličníkom a hlavne ludia ktory sem prispievaju .Tvoj recept ukladam manžel taketo ma rad
jozka2
Angast dakujeme za darcek k MDZ,to bol sviatok,skoda,ze pominul
hubata
Už je po MDŽ ....
Pod týmto názvom recept nepoznám, ale robievam podobný aj so šalátom - ale v lete.
Samozrejme Matyšák kedykoľvek .........
angast
tuším mal ten Matyšák väčší úspech , ako ten recept. Na budúce žiaden alkohol. Ale asi by som nemal toľko komentárov :-)))
evanaaa
@angast , mne sa recept páči aj bez Matyšáku, ja ho nepotrebujem, stačí mi len nejaká minerálka bez bubliniek alebo studený ( nie ľadový) čaj, ale to by asi nepasovalo k tomu, tak bez pitia. A za MDŽ gratuláciu aj ja ďakujem. Ja zasa navarím na Deň mužov ( alebo Deň Vtákov).
eldina
no ale aké hodovanie medzi dôchodcami? hááá?....:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia