Foto: angast
Kavarma patrí v Bulharsku medzi tradičné a veľmi obľúbené jedlá. Existuje však viacej druhov postupov a použitých surovín. S manželkou sme si obľúbili kombináciu Zobraziť celý popisKavarma patrí v Bulharsku medzi tradičné a veľmi obľúbené jedlá. Existuje však viacej druhov postupov a použitých surovín. S manželkou sme si obľúbili kombináciu bravčového mäsa s pečeňou, šampiňonmi a zeleninou. Od ochotného kuchára sme dostali recept a rád sa s ním s Vami podelím. Venujem ho zároveň všetkým varechárkam k MDŽ.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
250 g (surová) |
|
2 ks (surová) |
|
2 ks |
|
1 šialka |
|
1 ks |
|
1,5 dcl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šopský šalát: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
50 g |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 bal |
|
100 g |
|
|
Postup
-
1
Pečeň pokrájame okoreníme a osmažíme na panvici s masťou do mäkka Odložime. Pokrájanú bravčovinu prudko opečieme /WOK/, vydusíme šťavu, podliať vodou a dusiť do mäkka. Pred udusením pridáme papriku, víno, šampiňony, pôr, čili papričky, oregano a zredukujeme šťavu. Pridáme pečeň pomiešame spolu a servírujeme.
-
2
bravčovinu dusíme do mäkka
-
3
keď máme všetky suroviny mäkké, zmiešame ich a naservírujeme
-
4
šopský šalát
-
5
nakrájame papriku, červenú cibuľu, šampiňony , mladú cibuľku, uhorku, pridáme plnené olivy, môžme aj trocha nálevu podľa chuti, 3 PL vínneho octu , 2 PL olivového oleja, posypeme petrž. vňaťkou a strúhaným mäkkým syrom
Je to ohne Bambino , tofu, vegety, magi a éčkov. Použité sú len prírodné chutidlá.
svoj skalp a moje "priateľky " nevyužijú príležitosť?
bahním slasťou. @mr áčik odviaž sa! @elix ír , teba to stálo asi veľa sebazaprenia , ale paráda- to sa ti podarilo- mám z teba radosť.
@afataga si perfektná ako vždy. Myslel som , že na tu vňaťku nikto nepríde a už som chcel odstrihnúť troška z fíkusa , no oči máš
vynikajúce. @margaretka musím ťa sklamať, mám len horčicu.
Keď si dávam sekanú , kabanos , safalátky a iné bezmäsité jedlá,
tak sa to lepšie šmýka dolu gágoríkom.
Dostane sa do radu receptov kedy ho vyskúšam.
nieje vidieť. Recept má výhodu , že sa dá použiť aj samostatne
šalát a mäso. moje baby si takýto šalát robia k hocičomu.
mne stačia tie grahamové...dám si ku nim bambino...a najvdačnejšia budem za-víno...:-)
dnes mám sviatok-nevarím..lenivá som aj pohľadať vhodný rým..:-)
drahá by nepovedala nič , lebo je u dcéry na návšteve. Preto som
si dovolil trocha pošantiť v kuchyni bez úrazu. Dnes som bol šéf.
Pod týmto názvom recept nepoznám, ale robievam podobný aj so šalátom - ale v lete.
Samozrejme Matyšák kedykoľvek .........
ďakujem a teším sa - ale niečo pre chlapov /krémeše nie/