Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 3. marca 2013

Výprážané rezne robievame maximálne 3x v roku...ale keď ich robím , musia byť z vnútra mäkučké a zvonka chrumkavé...tieto dnešné som robila v dvojakom Zobraziť celý popisVýprážané rezne robievame maximálne 3x v roku...ale keď ich robím , musia byť z vnútra mäkučké a zvonka chrumkavé...tieto dnešné som robila v dvojakom obale...najprv v kukuričnej múke a potom ešte v strúhanke...sú veľmi chutné...

50 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Neudávam množstvo surovín, lebo to závisí, koľko rezňov sa robí...bravčové pliecko som pokrájala na rezne..

    Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vyklepala, osolila miba z jednej strany a keď ich ukladám na seba, tak neosolenou plochou a tým sa osolí aj druhá strana..taktiež posypala mletým čiernym korením a potrela smotanou...tiež iba z jednej strany a ukladala na seba nepotretou plochou.

    Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    uložila do chladničky na pol hodinu..

    Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pokiaľ rezy oddychovali, očistila som si zemiaky,umyla, pokrájala a dala variť v osolenej vode..

    Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    uvarené scedila, pridala som k nim smotanu a vyšľahala na kašu...

    Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    vybrala som z chladničky rezne a pripravila suroviny na obaľovanie...vajcia som rozbila a pridala som k nim za lyžicu smotany...kukuričnú múku na obaľovanie a strúhanku...

    Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    rezeň je ešte mokrý od smotany, takže som ho obalila v kukuričnej múke...potom som ho dala do vajca..

    Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a z vajca rovno do strúhanky...

    Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    všetky rezne obalené..

    Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pripravila som si na panvicu bravčovú masť, pridala k nej olej a zohriala...rezne som vložila do horúcej masti, znížila trošku plyn a zakryla pokrievkou...po celý čas som ich vyprážala zakryté...takže sú tak úžasne chrumkavé a dobre prepečené a veľmi chutné..

    Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Všetky rezne vypražené...ukladala som ich na serítku, aby popili olej a nechala odkryté, aby boli chrumkavé...

    Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    na tanier som uložila zemiakovú kašu, výpražaný rezeň a podávala som k nemu zaváranú kápiu...prajem dobrú chuť...

    Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

marijanka712
Izka rezen mi vždy vyprovokuje chuťové poháriky a potom len slintám ..... i ked som po uši najedená...
izabella929
@marijanka712...Majka máš pravdu, ten keď niekde uvidím, tiež začnem slintať...voľakedy u nás na dedine musel byť každú nedeľu, inak by sa nedeľa ani nerátala...ale už sme z toho troška upustili a doprajemi si ho iba občas...dík za komentárik..))
violetacamorova
Dokonaly nedelny obed, akurat moze sa pyre vymenit za vyborny zemiakovy salat asi si ma inspirovala na buducu nedelu :)
abdul
@izabella929 : Prečo maximálne 3x v roku. Páchaš zlo na svojom zdraví. Žasnem, ako si niektorí vedia úmyselne škodiť.:-))
kimlo
Veru, 3x je žalostne málo... ja by som to bral skôr akože max. 3x v roku bez rezňa.. :-)
denyany
aj ja robievam rezne 3x v roku, naposledy asi tak pred mesiacom podľa jerice a nabudúce zas skúsim podľa teba, tá smotana a kukuričná múka tam urobia asi zaujímavú chuť.
izabella929
@abdul..vypr ážané mäso robievam málo, radšej niečo so šťavou...je to zdravšie.-)@kimlo , je pravda, že tu okolo nás je vyprážané mäso často nedeľným obedom, ale ja to nepraktizujem a uprednostňujem viac mäsko na šťavičke...) ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-)))
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Aspoň využijem kukuričnú múku čo mám doma. Zaujímavý recept. Vyskúšam.
starkamajka
Izka,ten pohľad na prestretý tanier je fantázia.Hoci som najedená dala by som si porciu.Výborný nápad s kukur.múkou-nerobila som s ňou,ale mám ju doma.Tak, keď budem robiť najblizšie rezne tak podľa Teba.Rp už je v kk.Ďakujem
izabella929
@gordonko ,,,je najvyšší čas to vyskúšať v tvojej kúzelnej kuchyni.-)))@goe , ver mi, že je to takto veľmi chutné...)@starkamajka...treba vyskúšať, ale u nás je to veľmi obľúbené.-))) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)))
angast
krásne a chutne vyzerajú. Len sú nejaké malé. Môžem si ešte pridať ?
Tu lopatku máš od farmára ? Z našej sa nedajú robiť rezne. To by človek neuhrýzol. Jedine podusiť, alebo do tlakového hrnca. Karé a krkovička áno , ale lopatka a stehno vôbec. Možno tá smotana tomu
pomôže. Niekedy skúsim. Krásny deň. S tým nikom si ma zmiatla.
izabella929
@medovnicek...veru boli veľmi chutné.-)))@angast...veru toto je farmárske mäsko...objednávam si iba lopatku a krkovičku...stehno nemám rada...karé je tiež dosť suché, ono tie pušiky majú iba do 120kg..takže mäsko je veľmi mladučké a jemné..a ešte tá smotana, kukuričná múka, domáce vajíčka. všetko čerstvé suroviny, to iba znásobili chuť...ja robím také menšie rezne, aj fašírky máme redšej také maličké ako vajce, niekedy iba ako orech...také jednohubky...kto chce viac, zoberie si aj 4-5 kusov...vďaka za milý komentár.-)))
angast
zas ten farmár už na neho žiarlim. Môžem sa k tebe prihlásiť na stravu?
Berieš stravné lístky ???
izabella929
@angast..to aj môžeš žiarliť, v ieš aký fešák,vysoký plecnatý a veľmi symparický...-))ale keď nám rozváža mäso, tak má stále osobný dozor manželky...haha..neopovážim sa ani žmurk urobiť, lebo mi isto zatrhne všetko.-)))))))
sracz
Ach - jáj - najviac obľubujem takýto rezník, vložený medzi dva plátky "lacipecsenye" = cigánskej pečienky!!! Nuž dnes si aj u mňa, hugácskam - milá @izabella929 - extra zabodovala, zvlášť tou kukuričnou múkou! O pár dní Tvoja technológia rezňa vo dvoch "pyjamas" bude mať premiéru aj tu v Des Moines - Iowa! Ďakujem, hej a závidím, ale iba v dobrom! Dobré "šmaky" a mastnú bradu!!!
izabella929
@modrykamen..je to veľmi chutný rezeň...) tá kukuričná múka zdvojnásobí obal a vyprážanie pod pokrievkou ho urobila jemnučké a veľmi chutmé.-))) vďaka...
jsemjana
Já sice řízky nedělám vůbec, ale uznávám, že vypadaj moc chutně




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia