Pečená bravčová krkovička fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 4. marca 2013
Pečená bravčová krkovička (fotorecept)
Foto: dvorka

Kúpila som krkovičku s kosťou a rozmýšľala čo s ňou. Prezrela som veľa receptov a nakoniec som sa rozhodla pre svoj, ktorý ma napadol Zobraziť celý popisKúpila som krkovičku s kosťou a rozmýšľala čo s ňou. Prezrela som veľa receptov a nakoniec som sa rozhodla pre svoj, ktorý ma napadol ešte v predajni keď som mäso uvidela. Nič zložité a pritom ostalo šťavnaté a chutné.

5
porcií
20 minút
príprava
1,5 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Keďže som mala mäso s kosťou dosť som rozmýšľala ako ho narezať, no nakoniec som z neho urobila ako - taký plát. Posolila som, okorenila len červenou paprikou a trochou tymiánu zo záhradky.

    Pečená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do pravého narezaného otvoru som poukladala naspodok plátky cesnaku, lístky špenátu, strúhaný syr, kolieska cibue a zakryla som pravou časťou mäsa.

    Pečená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    To isté som urobila ešte raz. Cesnak, špenát, syr, cibuľa a znova som zakryla mäsom.

    Pečená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dala som ho do pôvodného stavu. Osolila aj zvrchu.

    Pečená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Previazala špagátom a konce ešte pripevnila ihlami na mäso.

    Pečená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Preložila som do zapekacej misy, celé potrela horčicou, navrch som uložila cibuľu, na spodok som naliala horúcu vodu asi tak 1 cm, zakryla a dala do rúry.

    Pečená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Piekla som 1,5 hoďky pri 200°C, nechala som potom ešte pol hodiny uležať v rúre a po vybratí som opatrne odstránila niť aj ihly.

    Pečená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V reze vidno zelený špenát. Kto špenát nechce môže dať inú zeleninu. Určite by boli fajn nejaké hubky, paradajky, plátky kyslej uhorky alebo ... fantázii a chuti sa medze nekladú.

    Pečená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ako prílohu som zvolila "broky" a kyslú uhorku.

    Pečená bravčová krkovička (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

karolka
Super, bravčové pečené môžem kedykoľvek. Je to vďačný recept.
heliana
Krkovičku často nepripravujem, ale toto určite vyskúšam. Ďakujem za receptík.
concord
Niečo podobné nedávno robil filmový režisér Troška na TV Prima. On vedľa kosti spravil po celej dĺžke zárez a do toho vkladal bylinky.Vyzeralo to dobre. Ten špenát mi tam nepasuje nie z toho dôvodu že ho nejem ale nejako mi tam neštimuje. Ale ako píšeš nech si to každý robí po svojom. Krkovičku často pečiem tak toto vyskúšam.
afataga
to masisko vyzera dobre, ale mne tam zas nepasuje syr, broky teda fakt nemusim, radsej zemiaciky
ariela6
peknee len ja špenat velmi nemusim ale snat ho možem nahradit cukinou alebo feniklom nie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia