Foto: misqs17
klasický anglický cottage pie je s hovädzim mäsom, ale ja som urobila s tým čo bolo po ruke, a chutilo nám :)
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
6 ks (veľké) |
|
3 ks (stredná) |
|
2 - 3 ks |
|
1 ks |
|
2 - 3 veľka lyžica |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zemiaková kaša: | |
čerstvé celé |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrťky a dáme variť. Cibuľu si očistíme a nakrájame, podusíme na oleji do sklovita a pridáme mäso (osolené, okorenené a s talianskymi bylinkami). Dusíme približne 10-12 minút.
- 2
Medzitým si očistíme mrkvu a zeler, nakrájame a dáme variť do osolenej vody na 5-7 minút (vodu nevylievame, použijeme na podliatie mäsa).
- 3
Ku mäsu pridáme rajčinový pretlak, ochutíme worchestovou omáčkou atd. (aby vám chutilo) a podlejeme vodou čo sme varili mrkvu. Dusíme ešte chvíľu, aby sa spojili chute.
- 4
z uvarených zemiakov pripravíme kašu - maslo,mlieko, 1 vajce, postrúhaný syr (koľko dáte,toľko bude) a petržlenová vňať - spravíme kašu.
- 5
Tak a posledné úpravy, rúru predhrejeme na 190C. Ku mäsu pridáme fazuľu, mrkvu,zeler - premiešame.
- 6
A vrstvíme do misy z janského skla - mäsová zmes
- 7
zemiaková kaša na vrch, uhladíme a dáme zapiecť na 30-35 minút
- 8
a hotovo, podávame len-tak alebo s varenou brokolicou,hráškom, fazuľkami :)
- 2
... pekný deň