Máriin Cottage Pie fotorecept

misqs17 - fotkamisqs17, 24. februára 2013
Máriin Cottage Pie (fotorecept)
Foto: misqs17

klasický anglický cottage pie je s hovädzim mäsom, ale ja som urobila s tým čo bolo po ruke, a chutilo nám :)

6
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g
1 ks
6 ks (veľké)
3 ks (stredná)
2 - 3 ks
1 ks
2 - 3 veľka lyžica
Zemiaková kaša:
 čerstvé celé




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrťky a dáme variť. Cibuľu si očistíme a nakrájame, podusíme na oleji do sklovita a pridáme mäso (osolené, okorenené a s talianskymi bylinkami). Dusíme približne 10-12 minút.

  2. 2

    Medzitým si očistíme mrkvu a zeler, nakrájame a dáme variť do osolenej vody na 5-7 minút (vodu nevylievame, použijeme na podliatie mäsa).

    Máriin Cottage Pie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ku mäsu pridáme rajčinový pretlak, ochutíme worchestovou omáčkou atd. (aby vám chutilo) a podlejeme vodou čo sme varili mrkvu. Dusíme ešte chvíľu, aby sa spojili chute.

    Máriin Cottage Pie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    z uvarených zemiakov pripravíme kašu - maslo,mlieko, 1 vajce, postrúhaný syr (koľko dáte,toľko bude) a petržlenová vňať - spravíme kašu.

    Máriin Cottage Pie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tak a posledné úpravy, rúru predhrejeme na 190C. Ku mäsu pridáme fazuľu, mrkvu,zeler - premiešame.

    Máriin Cottage Pie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A vrstvíme do misy z janského skla - mäsová zmes

    Máriin Cottage Pie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zemiaková kaša na vrch, uhladíme a dáme zapiecť na 30-35 minút

    Máriin Cottage Pie (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a hotovo, podávame len-tak alebo s varenou brokolicou,hráškom, fazuľkami :)

    Máriin Cottage Pie (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

modrykamen
Celkom sa mi to pozdáva a pekne to vyzerá. K mäsu mám rád veľa rôznej zeleniny.
francuzska1
receptik chvalim!!! ja som robila doteraz nieco podobne ale bez zeleninky, ale toto musi byt este lepsie;-))))
gordonko
@Misqs17 na hlavnom ovrázku som zbadal ŕybací filet , až po prečítaní som prišiel nato , že je to zem. kaša ..... zvláštná zemiaková kaša o akej som ešte nepočul , recept ma zaujal , ukladám a skúsim
... pekný deň
baka123
zemiaková kaša je zaujímavá, celý recept sa mi pozdáva, až budem mať mleté mäso, vyskúšam, vyzerá to dobre
helca103
ešte som sa nestretla s takýmto jedlom,aj ked zemiakovú kašu som na mäso už dávala zapiecť no bez vajca a syra. Tiež som myslela,že ako @gordonko že je to ryba :-) Vyskúšam, je tam kopec zeleniny a to ja môžem.
evanaaa
Aj ja som dávala zapicť mäso so zemiakovým pyré ( nie kašou) a dala som aj vajce, lepšie sa to pyré zapečie, no druhý raz dám aj zeleninu, spestrím to .
misqs17
dakujem vsetkym za pekne pripomienky a komentare, dufam, ze vsetkym bude chutit ked vyskusaju :)
janko38
ten stonkový zeler som ešte nikdy neskúšal, dá sa normalne kúpiť? Ďakujem.
misqs17
myslim, ze ano,nemal by byt problem, ale nemozem povedat na isto,lebo ja ho kupujem tu v anglicku...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia