Fazuľový prívarok s ovocím a údeným mäsom
Miroslav Milučký
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 26. februára 2013
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 26. februára 2013

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
180 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 1 strúčik |
|
| 7 ks |
|
| 6 ks |
|
| 2 PL |
|
| 4 ks |
|
| 2 ks |
|
| 400 g (alebo údené rebrá) |
|
Postup
-
1
Fazuľu cez noc namočíme do vody. Ráno vodu zlejeme a fazuľu dáme variť do hrnca, pridáme koreniny a osolíme. Vložíme údené mäso a varíme spolu.
- 2
Keď je mäso uvarené, vyberieme ho z hrnca, vložíme sušené slivky, hrušky, lekvár, na kocky nakrájané zemiaky a varíme takmer do mäkka.
- 3
Pridáme ocot, cukor a zápražku, ktorú sme urobili z masla, slaniny, cibule a hladkej múky. Povaríme 20 minút a servírujeme s údeným mäsom a čiernym chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu