Foto: mracik9
Keď som rozmýšľala čo z uvareným mäsom z polievky má napadlo toto,tak som to tu dala pre inšpiráciu.
príprava
Suroviny
1/2 kg |
|
z vývaru |
|
trochu |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 čl |
|
|
|
štipka |
|
na cesto: | |
500 g |
|
1 ks |
|
2 dl |
|
štipka |
|
na namáčanie: | |
2 PL |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Najprv si urobíme plnku.Uvarené mäso,ja som mala bravčové,pomelieme aj zo zeleninou,ktorú sme varili spolu v polievke.Boli tam dve mrkvy,petržlen,kúsok kalerábu a kelový list.Na panvicu som dala trochu bravčovej masti(podľa mňa je to chutnejšie),pridala tam jednu cibuľu a jemne ju opiekla.Potom pomleté mäso a nakoniec zeleninu z korením a cesnak.Pod pokrievkou som to trochu prehriala aby sa spojili chute a vyvaril sa zbytok vývaru.Nechám vychladiť.
-
2
Keď už máme mäsovú plnku hotovú,urobíme si cesto na pirohy.Múku,vajíčko,vodu a soľ spolu spracujeme na vláčne cesto,ktoré necháme trochu pod fóliou oddýchnuť.Cesto vyvaľkáme na tenko a vykrajujeme kolieska,ktoré plníme plnkou.Pozor na okraje,dobré ich popritláčame,aby sa nám pri varení nerozlepili.
-
3
Varíme ich asi päť minút,dlhšie netreba,lebo mäso je uvarené.Na vrch uvarených pirohov nalejeme na masti popraženú cibulu.Ja k tomu ešte podávam dobrú hustú kyslú smotanu.Dobrú chuť.
-
4
Druhá várka boli takéto ušká :))
pomoci môjho havka. To by ma moja drahá musela pred obedom
vyhnať von, ale nejak sa jej to nedarí.