Pirohy plnené mäsom

mracik9 - fotkamracik9, 2. marca 2013
Pirohy plnené mäsom
Foto: mracik9

Keď som rozmýšľala čo z uvareným mäsom z polievky má napadlo toto,tak som to tu dala pre inšpiráciu.

30 minút
príprava

Suroviny

1/2 kg
 z vývaru
trochu
1 ks
2 ks
1 čl
štipka
na cesto:
500 g
1 ks
2 dl
štipka
na namáčanie:
2 PL
2 ks
250 ml

Postup

  1. 1

    Najprv si urobíme plnku.Uvarené mäso,ja som mala bravčové,pomelieme aj zo zeleninou,ktorú sme varili spolu v polievke.Boli tam dve mrkvy,petržlen,kúsok kalerábu a kelový list.Na panvicu som dala trochu bravčovej masti(podľa mňa je to chutnejšie),pridala tam jednu cibuľu a jemne ju opiekla.Potom pomleté mäso a nakoniec zeleninu z korením a cesnak.Pod pokrievkou som to trochu prehriala aby sa spojili chute a vyvaril sa zbytok vývaru.Nechám vychladiť.

    Pirohy plnené mäsom - obrázok 1
  2. 2

    Keď už máme mäsovú plnku hotovú,urobíme si cesto na pirohy.Múku,vajíčko,vodu a soľ spolu spracujeme na vláčne cesto,ktoré necháme trochu pod fóliou oddýchnuť.Cesto vyvaľkáme na tenko a vykrajujeme kolieska,ktoré plníme plnkou.Pozor na okraje,dobré ich popritláčame,aby sa nám pri varení nerozlepili.

    Pirohy plnené mäsom - obrázok 2
  3. 3

    Varíme ich asi päť minút,dlhšie netreba,lebo mäso je uvarené.Na vrch uvarených pirohov nalejeme na masti popraženú cibulu.Ja k tomu ešte podávam dobrú hustú kyslú smotanu.Dobrú chuť.

    Pirohy plnené mäsom - obrázok 3
  4. 4

    Druhá várka boli takéto ušká :))

Diskusia k receptu

angast
je to síce dobrý nápad, ale u nás to vôbec neprichádza do úvahy , aby ostalo mäso z polievky. Nastrúha sa čerstvý chren a rozmieša sa z citrónovou šťavou s troškou cukru. Výborné predjedlo za výdatnej
pomoci môjho havka. To by ma moja drahá musela pred obedom
vyhnať von, ale nejak sa jej to nedarí.
mracik9
no áno,by bolo najjednoduchšie,ale vieš aká to bola dobrotka,skús
mracik9
izabella929,aj nám to chutilo a hlavne že som perfektne využila všetko z polievky
frezia68
Dobrý,overený recept.A ušká nepoznám,vyskúšam podľa Teba,zmena neškodí :-)
mmelinda
.....dobrý nápad.......u nás sice nikdy nezůstane uvařené maso z polévky, ale občas zbyde nějaká pečínka....a ta se dá takhle skvěle využít....díky za inspiraci
mracik9
frezia68,to som iba spojila dokopy a vyšlo z toho uško:))
mracik9
mmelinda,a vieš že som o tom uvažovala aj ja,určite to bude chutné aj z pečeného,fantázii sa medze nekladú...
martamm
Super, tiež niekedy zostane mäsko a zlenina z polievky, takto elegantne sa dá využiť :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha