Záhorácky vrabec fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 24. februára 2013
Záhorácky vrabec (fotorecept)
Foto: kimlo

Ide o plnený závitok z bravčovej krkovičky. Názov receptu mám od kamaráta, ktorý túto dobrotu raz robil na chalupe v Podhorí, kam sem s Zobraziť celý popisIde o plnený závitok z bravčovej krkovičky. Názov receptu mám od kamaráta, ktorý túto dobrotu raz robil na chalupe v Podhorí, kam sem s partiou voľakedy chodili na víkendové "resetovanie hlavy"... ja ako záhorák som toto jedlo síce nepoznal, ale môžem doporučiť, je to fakt dobrota... :-)

5
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

5 plátkov
500 g
200 g
0,5 ČL
0,5 ČL
1 hrsť
1 ks
podľa chuti
podľa potreby
na dochutenie




Postup

  1. 1

    Mäso narežeme na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme...

    Záhorácky vrabec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...na masti opražíme na malé kocky pokrájanú slaninu a rozškvaríme...

    Záhorácky vrabec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a speníme...

    Záhorácky vrabec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pridáme scedenú a prepláchnutú kapustu, vopred namočené huby, ochutíme rascou, podravkou...

    Záhorácky vrabec (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a podusíme...

    Záhorácky vrabec (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na každý rezeň položíme kôpku pripravenej kapustovej zmesi...

    Záhorácky vrabec (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... zvinieme ako keď robíme španielske vtáčiky, a poukladáme tesne vedľa seba na pekáč alebo do zapekacej misy.

    Záhorácky vrabec (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zvyškom kapustovej zmesi vyplníme voľné priestory medzi závitkami a poukladáme aj navrch..

    Záhorácky vrabec (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podlejeme trochou vody a pečieme vo vyhriatej rúre asi hodinu. Podľa potreby podlievame, dôležité je aby sa voda neodparila, kapusta by zostala suchá.

    Záhorácky vrabec (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podávame so zemiakovou kašou.

    Záhorácky vrabec (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

enuska82
mňam hneď by som si dala, dobrá obnova pečenej krkovičky s kapustou. Už AJ by som to uvarila ale mám zvýšenú knedľu a s týmto jedlom by to bolo asi suché no niekedy určite vyskúšam
izabella929
fantastický recept...) už som plánovala, ale ke´d vidím, ako zvodne na mňa žmurká, určite ho budúcu nedeľu vyskúšam.-)))
ariela6
pačia sa mi tvoje zavitky ukladam a snad niekedy vyskušam mam tu už uloženych spustu receptov a každu sobotu si vybera ktory v nedelu uvarim
joel
no teda, to musi byť výborne
edward456
na zahorii, co je urobene z kapustou,to je dobreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
kimlo
@margaretka28 je pochádzam z Velkých Levár, ale toto jedlo som prvý krát jedol až keď ho spravil kamarát z TN. :-)
margaretka28
@kimlo , tak to je sranda, ja som zas netušila, že je to záhorácke jedlo, ale je to fakt dobré.:-) Ako hovorí @sr ácz, každá chyška, inakša variška a môže to byť aj v jednej dedine.
afataga
cosi take podobne som raz jedla v restike a bolo to vyborne, ak budem robit, tak bez podravky, ja davam vzdy rascu, kde su huby. Inak dnes som robila gulas s habanerom, najskor som dala len stipku suseneho, ale musela som este dva krat pridat, aby to malo grady, myslela som, ze to bude vacsi ekrazit :-)
baka123
no musí to byť mňamka, takéto jedlo mám rada, ale netreba to prikryť, ked sa to pečie?
medovnicek
veru ani ja ho nepoznám a to som tiež roduverná Záhoráčka, recept sa mi páči a určite ho vyskúšam
mracik9
je to dobrota,ja to robievam z bôčika,dík za pripomenutie
helca103
parádny vrabec, to určite vyskúšam keď príde osadenstvo domov:-)
angast
@kimlo
pán kimlo !!! Tak vám toho vašeho vrabca vychválili, že narastiete
od samej pýchy najmenej o 20 cm. Prajem vám to za také jedlo.
sisuk
je to dobrotka, robili to u nás v jedálni. Vždy som si to objednávala, len to bolo bez húb. A tie dodajú tomu chuť aj vôňu. V blízkej dobe robíme doma záhorácke vrabce... Ďakujem, ukladám
gordonko
parádný pokrm .... to môžem ..... to mi pan doktor dovolil
marianna76
Tak toto ospevuje môj syn, že im to robia v škole... len som nikdy nevedela presne ako to myslí,... ďakujem za recept, krásne foto... skoro urobím... dík
sracz
Svätá ty prostota, pozrite človiečikovia na tú nádhernú mozaiku mäska!!! Bravčová krkovička a hovädzí "labsár"_môčing - moje dve najsuperovejšie mäsá! Tvoj rcp nemá chybu! Ďakujem @kimlo - stará záhorácka pažba - a ja napriek tomu, že som od zásady "nepíč", ale kvúlivá vredúm, by som to zapil 1/3 chladenej plzne!!!
gulicka
je to co urcite urobim ked sa tu ochladi.Vyzera to na pozvanie priatelov na veceru uz sa tesim!!!
kimlo
@baka123 netreba to prikryť, občas som to prelial výpekom. Ďakujem za komentáre, Feri to pivo k tomu naozaj ide... :-)
rein
Ty neprekvapíš nikdy,všetko je super
angast
žeby nebolo nad záhorackého vrabca ??? Už to bude podľa komentárov
len tak.
evanaaa
Ani sa nedivím, že výborný recept, keď to už aj Česi robili ( Prima - Prostŕeno), volalo sa to tam - Záhorácke závitky, ale mám dojem, že pred uložením do pekáča ich ešte opiekli na panvici a výpek požili pri pečení. Už vtedy som si povedala, že ich spravím a zabudla som, ale teraz si ich aj uložím do KK. A spravím mužovi, priamo tu, v srdci Záhoria, len neviem , či to on ako Záhorák pozná.
janko38
vynikajúce jedlo, už som také niečo jedol niekde na Morave ale inak sa to volalo. Som veľmi rád, že si to teraz môžem urobiť aj sám podľa tvojho receptu.Ďakujem.
mesiar50
Mäso + kapusta kombinácia dobrá.Tvoje recepty sú všetky OK
Si dobrý naozaj
babina49
Tak toto vypadá veľmi dobre,už som to uložila,lebo moja mamička takéto jedlá má veľmi rada,takže u nej to vyskúšam.Ďakujem za recept.
smith
Super ,vydarená kombinácia . Isto onedlho spravím




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia