Foto: kimlo
Ide o plnený závitok z bravčovej krkovičky. Názov receptu mám od kamaráta, ktorý túto dobrotu raz robil na chalupe v Podhorí, kam sem s Zobraziť celý popisIde o plnený závitok z bravčovej krkovičky. Názov receptu mám od kamaráta, ktorý túto dobrotu raz robil na chalupe v Podhorí, kam sem s partiou voľakedy chodili na víkendové "resetovanie hlavy"... ja ako záhorák som toto jedlo síce nepoznal, ale môžem doporučiť, je to fakt dobrota... :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso narežeme na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme...
-
2
...na masti opražíme na malé kocky pokrájanú slaninu a rozškvaríme...
-
3
...pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a speníme...
-
4
...pridáme scedenú a prepláchnutú kapustu, vopred namočené huby, ochutíme rascou, podravkou...
-
5
...a podusíme...
-
6
Na každý rezeň položíme kôpku pripravenej kapustovej zmesi...
-
7
... zvinieme ako keď robíme španielske vtáčiky, a poukladáme tesne vedľa seba na pekáč alebo do zapekacej misy.
-
8
Zvyškom kapustovej zmesi vyplníme voľné priestory medzi závitkami a poukladáme aj navrch..
-
9
Podlejeme trochou vody a pečieme vo vyhriatej rúre asi hodinu. Podľa potreby podlievame, dôležité je aby sa voda neodparila, kapusta by zostala suchá.
-
10
Podávame so zemiakovou kašou.
toto musí byť strašná dobrota - určite vyskúšam
pán kimlo !!! Tak vám toho vašeho vrabca vychválili, že narastiete
od samej pýchy najmenej o 20 cm. Prajem vám to za také jedlo.
len tak.
Si dobrý naozaj