Foto: izabella929
Na večer, keď sa všetky práce okolo zabíjačky skončili, my ženy sme mali upratané, umyté haldy veľkých hrncov, podávala sa zabíjačková koštovka...na plech sme Zobraziť celý popisNa večer, keď sa všetky práce okolo zabíjačky skončili, my ženy sme mali upratané, umyté haldy veľkých hrncov, podávala sa zabíjačková koštovka...na plech sme dali jaternice, klobásky, kusy mäsa a zbytkov, aby sme všetci svorne posúdili, aký bol náš mäsiar šikovný a ako sa mu darilo dochutiť všetky zabíjačkové výrobky...podávala sa aj skvelá zabíjačková kapustnica...
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Čerstvú bravčovú krkovičku som opiekla zo všetkých strán na masti..opečené mäaso uložím na plech a dopečiem...spolu sa pečú aj jaternice a klobásky...
-
2
jaternice a klobásky na opekanie..
-
3
uvarila som zemiaky v osolenej vode do polovice a potom som ich uložila na panvicu opecť do chrumkava..
-
4
Keď je všetko upečené , uloží sa na tanier a môže sa večerať...
-
5
pripravené misy...zo všetkého trošku..
-
6
podľa chuti, komu čo pochutí...dobrú chuť..
ako taká zabýjačka vypadá.Chytá ma teraz nostalgia
poriadna.Mesiara máš určite zručného keďže
servírované jedlo vypadá úžasne.Gratulujem
a posielam pozdrav z nizozemia.
To čo mi chýba najviac a čo som už roky nejedla, je tá čerstvá neúdená klobása, ktorá sa dáva piecť do plechu k mäsu. Vždy to bolo moje najobľúbenejšie z celej zabíjačky, o ostatné som veľmi nestála, ale tu na dolniakoch sa to nepekáva, tu zväčša klobásy robia až na druhý deň po zabíjačke. A keď sa to nepečie s tým mäsom to už nie je ono. Tak prajem dobrú chuť aspoň vám, zaslúžite si po toľkej robote.
Krasna prezentacia a este lepsie chutky!
izka vynikajúce dobrotky pre nás, čo už nemajú žlčník. Preto tebe
prajem pevné zdravie , aby si si tieto dobroty mohla užívať na plno.
Máš email.
čo bolo u farmárov - nezaspal si ??
len ten žlčník a váha ach jaj....
U nás sa robila aj jedna špecialita, volali sme to ryba, asi pre ten tvar. Do bravčovej panenky sa urobil otvor a naplnil sa mäsom do klobás a celé sa to ovinulo do závoja, bola to taká blana, tuším z pobrušnice, potom sme to piekli.... ach jaj... vyvolala si krásne spomienky, keď sme sa zišli celá rodina, ľudí plný dom.... :-)