Pečené býčie rebro s karlovarskou knedľou

Miroslav Milučký
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 24. februára 2013
Pečené býčie rebro s karlovarskou knedľou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Slávne národné gastronómie si vážia jedlá svojich prababičiek. Mali by sme si z toho vziať poučenie; nehľadať gastronomické poklady v cudzine, keď by sme Zobraziť celý popisSlávne národné gastronómie si vážia jedlá svojich prababičiek. Mali by sme si z toho vziať poučenie; nehľadať gastronomické poklady v cudzine, keď by sme ich našli doma – hoci aj v podobe príloh.

4
porcie
30 minút
príprava
300 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
100 g
100 g
50 g
3 vetvičky
20 g
2 g
14 g
100 ml
Karlovarská knedľa:
300 g (staré 2 dni)
120 ml
2 ks
50 ml
50 g
5 g
50 g
20 g
1/2 strúčika




Postup

  1. 1

    Rúru a predhrejeme na 130 C. Do pekáča nakrájame na väčšie kúsky všetku zeleninu, pridáme cesnak, tymian a rozmarín. Býčie rebrá osolíme, okoreníme, položíme na zeleninu, podlejeme vínom, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre do mäkka. Keď sú rebrá hotové, vyberieme ich z pekáča.

  2. 2

    Pekáč dáme na oheň, vydusíme do tuku, zaprášime múkou, zalejeme vodou a 10 minút povaríme. Precedíme a dochutíme. Býčie rebrá servírujeme s karlovarskou knedľou.

  3. 3

    Rožky nakrájame na kocky a dáme do zlata zapiecť do rúry. Na masle opražíme cibuľu a cesnak do ružova, vlejeme mlieko, smotanu, pridáme soľ, petržlenovú vňať. Vyberieme rožky, dáme ich do misy a chvíľku chladíme. Pridáme vajcia, zamiešame, necháme postáť. Zo vniknutej zmesi urobíme valčeky, ktoré zabalíme do fólie a alobalu. Varíme v horúcej vode 20 minút. Vyberieme z vody, vybalíme a nakrájame.

Diskusia k receptu

ankabanka
rebra mozem v kazdom prevedeni pocnuc dobrou hovadzou polievkou. Recept je pekne naservirovany.
marienka44
Receptu na knedlu nerozumiem: rozky len vybrat z rúry a k nim pridat vajcia. A co s mliekom+smotana? Asi sa rozky poleju touto zmesou, len to tam nie je napisane. :-)
miroslavm
KNEDĽA: Do misy dať rožky, vajcia primiešať zmes z masla, cibule, smotany....
Sú vážne dobré :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia