Pečené býčie rebro s karlovarskou knedľou
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 24. februára 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Slávne národné gastronómie si vážia jedlá svojich prababičiek. Mali by sme si z toho vziať poučenie; nehľadať gastronomické poklady v cudzine, keď by sme Zobraziť celý popisSlávne národné gastronómie si vážia jedlá svojich prababičiek. Mali by sme si z toho vziať poučenie; nehľadať gastronomické poklady v cudzine, keď by sme ich našli doma – hoci aj v podobe príloh.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
3 vetvičky |
|
20 g |
|
2 g |
|
14 g |
|
100 ml |
|
Karlovarská knedľa: | |
300 g (staré 2 dni) |
|
120 ml |
|
2 ks |
|
50 ml |
|
|
|
50 g |
|
5 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
1/2 strúčika |
|
Postup
-
1
Rúru a predhrejeme na 130 C. Do pekáča nakrájame na väčšie kúsky všetku zeleninu, pridáme cesnak, tymian a rozmarín. Býčie rebrá osolíme, okoreníme, položíme na zeleninu, podlejeme vínom, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre do mäkka. Keď sú rebrá hotové, vyberieme ich z pekáča.
- 2
Pekáč dáme na oheň, vydusíme do tuku, zaprášime múkou, zalejeme vodou a 10 minút povaríme. Precedíme a dochutíme. Býčie rebrá servírujeme s karlovarskou knedľou.
- 3
Rožky nakrájame na kocky a dáme do zlata zapiecť do rúry. Na masle opražíme cibuľu a cesnak do ružova, vlejeme mlieko, smotanu, pridáme soľ, petržlenovú vňať. Vyberieme rožky, dáme ich do misy a chvíľku chladíme. Pridáme vajcia, zamiešame, necháme postáť. Zo vniknutej zmesi urobíme valčeky, ktoré zabalíme do fólie a alobalu. Varíme v horúcej vode 20 minút. Vyberieme z vody, vybalíme a nakrájame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Sú vážne dobré :-)