Gazdovská pochúťka na plechu fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 9. marca 2013
Gazdovská pochúťka na plechu (fotorecept)
Foto: rennatte

Kúsok mäsa, slaniny, kopu zemiakov, jeden plech a pochúťka je na svete.

10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

5 plátkov (karé)
5 hrubších plátkov
1 hlavička
4 ks
1 kg
1 bal
50 ml




Postup

  1. 1

    Plátky mäsa naklepeme, osolíme a do stredu spravíme dva zárezy

    Gazdovská pochúťka na plechu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do zárezov vsunieme slaninku

    Gazdovská pochúťka na plechu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potrieme pretlačeným cesnakom, poukladáme do nádoby na seba, prikryjeme a necháme marinovať

    Gazdovská pochúťka na plechu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zatiaľ si očistíme zemiaky, nakrájame na štvrtinky, posypeme korením na pečené zemiaky, polejeme olejom a rukami premiešame

    Gazdovská pochúťka na plechu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na zemiaky poukladáme mäso, prikryjeme alobalom a dáme piecť

    Gazdovská pochúťka na plechu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po 40minútach pečenia premiešame, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a dopečieme bez alobalu

    Gazdovská pochúťka na plechu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    podávame s kyslou kapustou alebo uhorkou

    Gazdovská pochúťka na plechu (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

manya
mám rada recepty,kde sa robí všetko spolu,ukladám vyskúšam
tatranka
Tento spôsob a skladba receptu mi vyhovuje.Všetko prejde chuťami a výsledok je ohromný.
abdul
@concord : Kôli čomu marináda ? Miesto oleja bravčovú masť , slanina s cibuľou pustí šťavy dosť. U mňa miesto suchého stehna radšej krkovička a na zemiaky trochu celej rasce. A bašta rovno z plechu. Ovšem každý máme iné chute, takže podľa seba.
tiginko
páči sa mi to zaujímavé pretkávanie mäsa slaninou...
angast
tak ako abdul- radšej šťavnatú krkovičku. Nič v tom recepte netreba
pridávať, je to rýchle, chutné a nedá to veľa práce .
elysa
takéto recepty sú výborné....super...
boxik
Že pozdravujem gazdu , vie čo je dobré.
sisuk
super jedenie a ako bonus - na jednom plechu...
dendamala
Moje oblubene jedlo :) moj tip je dat masko pod zemiaciky a potom sa tak vysusi, ale kazdy to ma rad inak ;) a zemiaciky krajam na platky a tak ukladam na masko ale trochu dlhsie to trva, vyskusajte ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia