Foto: rennatte
Kúsok mäsa, slaniny, kopu zemiakov, jeden plech a pochúťka je na svete.
10 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Plátky mäsa naklepeme, osolíme a do stredu spravíme dva zárezy
-
2
do zárezov vsunieme slaninku
-
3
potrieme pretlačeným cesnakom, poukladáme do nádoby na seba, prikryjeme a necháme marinovať
-
4
zatiaľ si očistíme zemiaky, nakrájame na štvrtinky, posypeme korením na pečené zemiaky, polejeme olejom a rukami premiešame
-
5
na zemiaky poukladáme mäso, prikryjeme alobalom a dáme piecť
-
6
po 40minútach pečenia premiešame, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a dopečieme bez alobalu
-
7
podávame s kyslou kapustou alebo uhorkou
@abdul , korenie na zemiaky obsahuje aj rascu drvenu, ale moze sa pridat aj cela rasca
pridávať, je to rýchle, chutné a nedá to veľa práce .