Neše obľúbené jedlo...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| na perkelt: | |
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 strúčik |
|
| 3 PL |
|
| 1 dl |
|
| 1 ČL |
|
| štipka |
|
| podľa chuti |
|
| na paradajkovú kapustu: | |
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL |
|
| 3 PL |
|
| 2 dl |
|
Postup
-
1
kapustu som pokrájala ...
-
2
bravčovú lopatku umyla, pokrájala na kocky..
-
3
do rajnice som dala po lyžice masti..keď bola horúca pridala som k nej pokrájanú cubuľu a cesnak..
-
4
pridala k nej pokrájané mäso a dusila, pokiaľ sa všetka voda neodparila...
-
5
do opraženého mäsa som pridala červenú mletú papriku a kečup..zamiešala, pridala soľ, korenie a podliala paradajkovým pretlakom...počas dusenia som podlievala perkelt vždy 1 dl vody...dochutila soľou...
-
6
hotový perkelt som odstavila a dokončila kapustu..
-
7
do rajnice som dasla pokrájanú údenú slaninu,
-
8
pridala pokrájanú cibuľu a keď bola opečená, pridala som pokrájanú kapustu..
-
9
kapustu som chvíľku dusila v rajnici a potom som ju podliala takým množstvom vody, aby bola ponorená vo vode...
-
10
Ke´bola kapusta asi po 15 min. uvarená, urobila som na troške masti a hladkej múky zápražku...pridala k nej červenú papriku, podliala vodou , pomiešala a pridala ku kapuste..
-
11
pridala k nej paradkový pretlak, povarila, dochutila a odstavila..
-
12
občas zvyknem uvariť k tomuto jedlu zemiaky a tak uložiť na tanier, že do stredu dám zemiaky, na vrch pridám perkelt aj so šťavou a okolo uložím paradajkovú kapustu...pokiaľ zemiaky nevarím, podávam toto jedlo s chlebíkom...
-
13
a takto to vyzerá na tanieri....veľmi chutné, jednoduché jedlo a prajem dobrú chuť..









Ďakujem
Najem sa aspon ocami a vzdy si urobim zoznam veci, ktore ked pridem domov varime.
to mi musi vydrzat do dalsej navstevy. Tak dobre kucharky, dakujem vam.