Soté v zemiakovej placke

vikino - fotkavikino, 6. marca 2013
Soté v zemiakovej placke
Foto: vikino

Rýchle a dobré...;)

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks veľká alebo 2 menšie
 trošku
1/2 ČL
2 ČL
1 ČL
1 - 2 ČL podľa chuti
2-3 strúčiky
150 g
200 g
1 PL
 alebo čerstva zelenina
1 PL
1 ČL
4-5 ks väčších
1 PL
2-3 strúčiky
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1/2 ČL
2 ks




Postup

  1. 1

    Na masti osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme mäsko. Prudko osmažíme, nech sa nám trošku zatiahne.

    Soté v zemiakovej placke - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme čierne mleté korenie, drvenú rascu, červenú mletú papriku, trený cesnak, trošku vody a zakryté podusíme do polomäkka.

    Soté v zemiakovej placke - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme šampiňóny, kukuricu, lečo (papriku, paradajku), sójovú omáčku.

    Soté v zemiakovej placke - obrázok 3
  4. 4

    Keď máme mäsko mäkké, pridáme kečup a horčicu. Necháme prevariť a hotovo.

    Soté v zemiakovej placke - obrázok 4
  5. 5

    Zemiakové placky: Nastrúhame zemiaky...

    Soté v zemiakovej placke - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme koreniny, vajcia, soľ, cesnak, múku. Zamiešame a môžme vysmážať

    Soté v zemiakovej placke - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť...

    Soté v zemiakovej placke - obrázok 7

Diskusia k receptu

rein
už len chilli mi tam chýba,ale ináč ok
fiby
Ja toto bežne varím je to sýte a výborné jedlo. Neviem ako vy ja to dám na polovičku placky a prikryjem druhou stranou a ako prílohu máme k tomu kyslú kapustu. Výýbornééé!
turistka
wok je ideálny na prípravu, zemiakové placky upečieš a potom na woku je rýchle urobené soté, placky nevychladnú a na teplé dávam tak, ako@fiby. Mám rada takéto jedlo, chutí i návšteve.
margaretka28
Ja by som pridala ešte konzervu fazule, nech je tam už všetko. Jáj a ešte hrášok by nebol zlý...
mirop
tisic krat obohrane jedlo z kazdeho motorestu, casto zname ako "Vazecka Pochutka" :D
angast
@margaretka
Pravdaže kompliment . Ty si o tom pochybovala ? Si milá, vtipná , máš trefné komenty, tak prečo nie ???
sracz
... náhodou, to vôbec nemusí byť zlé!
rulik
kedysi sa to volalo"Tatranská pochúťka" a podávalo sa to s ryžou alebo zemiakami
hannes
Robievam to často, podobne ako tu. Akurát nedávam kukuricu, nejako mi tam nepasuje, keď už, tak sekanú petržlenovú vňať. No a vyhýbam sa kečupu, radšej rozmiešam lyžicu dobrého pretlaku s trochou jablkového alebo vínneho octu a pridám malú lyžičku cukru. Koreniť tento roztok netreba, korenia je v mäsku aj tak dosť...
bogin
Dobrý nápad na zajtrajší obed 😉




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia