Foto: editamarkos
Moja mamička pripravovala 2 druhy zemiakových pagáčov. Jedny boli vykrajované na horúcej masti pečené. Druhé boli rolované a v rúre pečené.
16ks
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na 0,5cm hrúbku.
- 2
Vyvalkané cesto ponatierame s roztopeným tradičným maslom, prípadne roztopenou bravčovou masťou a zvinieme ako štrúdľu. Valkáčom ešte prejdeme aby roláda bola plochšia a nakrájame na 5cm kusy.
- 3
Takto pripravené pagáče ukladáme na vymastený plech a dáme do rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tieto som robila-a veľmi mi chutili..takže určite aj tvoje sú dobré..mám rada jednoduché "babkovské" jedlá...
@tiginko , mamička tie mriežky kreslila hrotom noža, ja už mám vylepšenú techniku - používam mriežkový krájač na varené zemiaky. U nás sme to volali jednoducho prekladané zemiakové pagáče :-).
Pod názvom roďoš na nete som našla slanú štrúdľu.