Veľkonočná povnina fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 3. marca 2013
Veľkonočná povnina (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Typicke veľkonočné:))....takto to robila ešte babka mojej babky........je to skoro to iste ako sekana teda postup je skoro taký istý iba pomer surovín je Zobraziť celý popisTypicke veľkonočné:))....takto to robila ešte babka mojej babky........je to skoro to iste ako sekana teda postup je skoro taký istý iba pomer surovín je iný a chuť tiež určite davam prednosť povnine pred sekanou:- mnam:):))....myslím si že každý ma svoj recept ale dúfam že sa nájde niekto kto vyskúša aj ten moj:).....

1
porcia
60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

4 ks
8-9 ks
300 g
2-3 stručiky
1 kus
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Suché rohlíky narežeme na kolieska pridáme k nim vajcia a necháme cez noc odležať v chlade.....ak nepoužijeme čerstvú ale sušenú petržlenovu vňať pridáme ju tiež aby sa nasiakla:))

    Veľkonočná povnina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ráno pridáme čierne korenie,soľ,prelisovaný cesnak alebo nadrobno nakrájaný, nadrobno nakrájanu cibuľu, mäso premiešame

    Veľkonočná povnina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formu si vymastíme(šmalcom) vysypeme struhankou a naplníme masou. Potrieme rozšľahaným vajíčkom:)

    Veľkonočná povnina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 180-200 stupnov priblížne hodinku ale každý podľa svojej rúry:)...znak toho že je hotová je to že sa od kraju odlepuje sama:)Tu je vybrata z rúry to nevadí že je prasknuta ono sa to stiahne a aj tak ked je nakrajana nikomu to nevadí:D........

    Veľkonočná povnina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tu je nakrájana z blízka:) Z tejto dávky nám výde jeden bohatý srnčí chrbát. Krásne sviatky vám prajem:)......napapajte sa do sýtosti:)

    Veľkonočná povnina (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

radost
@kajusiqq
ten rozdiel by som chcela: na množstvo mäsa-je tam vajíčok veľa..preto je to mňamka veľká...si ty "veľmo" šikovná dievka...:-)))
monika456
mňam, vyzerá úžasne..... musím ju vyskúšať čo najskôr, aby som na Veľkú noc ohúrila všetkých návštevníkov.....
violetacamorova
My robime polninu ale inak bud pecenu, alevo varime v polievke, alebo v igelitovom sacku, ale do nej neide mlete maso. Tato tvoja povnina mi ide na chut hocikedy, tak si ju urcite spravim a sikovne si to vymyslela v tej forme na srnci chrbat.
kajusiqq
jej dakujem ste zlate:)) a ja som to nevymyslela v rodine sa to robievalo takto každú veľkú noc ešte dávno pred tým než som sa tu vyskytla:D čo som pozerala par receptov tak je to niečo ako veľkonočna baba alebo niečo podobne no neviem:)
1ariana
Je to naozaj chutné jedlo, u nás sa tomuto veľkonočnému jedlu hovorí "baba". :o)
jeka
Povnina je niečo také ,ako plnka čo tu spomínala @violetacamorova ,ale ide tam kuracia pečienka,alebo sa plní kura ,kačica.
monikab
u nás zase syrek,ale ide tam varené mäsko-pliecko-pomleté,bôčik-pokrajaný na kocočky,trocha udené tiež uvarené a veľa vajičok,zo tridsať a žemle nie rožky -pokrajané ,tiež petržlen čerstva a vlastne to je potom celkom iné ale suprové-už teraz sa teším...iný kraj,iný mrav...ta na zempline tak ale to je potom normalná pečená fašira..xi
evanaaa
Robievam podobne, len dávam údené mäso a viac rožkov, je to ako plnka, niekedy aj bez mäsa, ale sním je to sviatočnejšie, s mletým som ešte neskúšala, všade sa robí inak, niekto tuším aj huby pridáva. Možno spravím na Veľkú noc, nech je viac jedenia ( však sme "až" dvaja-:D).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia