Foto: kajusiqq
Typicke veľkonočné:))....takto to robila ešte babka mojej babky........je to skoro to iste ako sekana teda postup je skoro taký istý iba pomer surovín je Zobraziť celý popisTypicke veľkonočné:))....takto to robila ešte babka mojej babky........je to skoro to iste ako sekana teda postup je skoro taký istý iba pomer surovín je iný a chuť tiež určite davam prednosť povnine pred sekanou:- mnam:):))....myslím si že každý ma svoj recept ale dúfam že sa nájde niekto kto vyskúša aj ten moj:).....
porcia
na 180-200 °C
Postup
-
1
Suché rohlíky narežeme na kolieska pridáme k nim vajcia a necháme cez noc odležať v chlade.....ak nepoužijeme čerstvú ale sušenú petržlenovu vňať pridáme ju tiež aby sa nasiakla:))
-
2
Ráno pridáme čierne korenie,soľ,prelisovaný cesnak alebo nadrobno nakrájaný, nadrobno nakrájanu cibuľu, mäso premiešame
-
3
Formu si vymastíme(šmalcom) vysypeme struhankou a naplníme masou. Potrieme rozšľahaným vajíčkom:)
-
4
Pečieme na 180-200 stupnov priblížne hodinku ale každý podľa svojej rúry:)...znak toho že je hotová je to že sa od kraju odlepuje sama:)Tu je vybrata z rúry to nevadí že je prasknuta ono sa to stiahne a aj tak ked je nakrajana nikomu to nevadí:D........
-
5
Tu je nakrájana z blízka:) Z tejto dávky nám výde jeden bohatý srnčí chrbát. Krásne sviatky vám prajem:)......napapajte sa do sýtosti:)
ten rozdiel by som chcela: na množstvo mäsa-je tam vajíčok veľa..preto je to mňamka veľká...si ty "veľmo" šikovná dievka...:-)))