Bravčové stehno so sladkou kapustou a zemiakovou knedľou
Foto: jeery
Je to klasický český trojboj,ale s obmenami.Niektoré suroviny som musel nahradit dostupnou náhradou a kupodivu to celkový dojem nepokazilo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg (stehno) |
|
2 kg (varené v šupke) |
|
2 ks |
|
5 ks |
|
5 strúčikov |
|
2 dcl |
|
2 ks |
|
2 dcl |
|
1 šálka |
|
2 šálky |
|
4 krajce |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
1 ČL |
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si marinádu na mäso:1dcl ol. oleje,2cibule porezané na hrubšie zezance,5 strúčikov cesnaku porezané na tenké plátky,grilovacie korenie,rozmarín poprípede soľ.Mäso potrieme marinádou a necháme odstáť cez noc.
-
2
.Na druhý deň vložíme mäso do remosky a pečieme cca 2 hodiny.Mäso po čas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou.
-
3
Do hrnca nalejeme dcl ol.oleje a postupne pridávame 3 pokrájané cibule na kocky, ktoré opražíme do zlatista.Postupne pokrájanú kapustu na rezance,soľ poper a víno.Kapustu dusíme pod pokrievku do mäkka.Podľa potreby podlievame výpekom.
-
4
Cesto na knedle pripravíme z chladných potretých zemiakov(varíme deň do predu),vajec,kukuričnej krupice,múky,soli,pokrájaného pečiva a špetky drv. kmínku.Cesto rukou vypracujeme cca 10 min. V múke vyvaľkáme gulky podľa vlastného uváženia.(ideálna je velkosťgolfovej loptičky)Varíme vo vriacej vode asi 10 min.Po vybratí ich krátko ochladíme v studenej vode.
musis jest, ....lebo pri dojedani nieco vzdy chyba, treba vzdy dolozit, aby sa nejedlo (nedojedalo) na plano, len dve, popripade jedno z troch a takto sa to vlastne toci donekonecna,......... vsetkych papkacov srdecne zdravim!