Bravčové stehno so sladkou kapustou a zemiakovou knedľou
Je to klasický český trojboj,ale s obmenami.Niektoré suroviny som musel nahradit dostupnou náhradou a kupodivu to celkový dojem nepokazilo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1,5 kg (stehno) |  | 
| 2 kg (varené v šupke) |  | 
| 2 ks |  | 
| 5 ks |  | 
| 5 strúčikov |  | 
| 2 dcl |  | 
| 2 ks |  | 
| 2 dcl |  | 
| 1 šálka |  | 
| 2 šálky |  | 
| 4 krajce |  | 
| 1 ks |  | 
| podľa potreby |  | 
| 1 ČL |  | 
|  | |
| 1 PL |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Pripravíme si marinádu na mäso:1dcl ol. oleje,2cibule porezané na hrubšie zezance,5 strúčikov cesnaku porezané na tenké plátky,grilovacie korenie,rozmarín poprípede soľ.Mäso potrieme marinádou a necháme odstáť cez noc.   
- 
                                                    2
                                                    .Na druhý deň vložíme mäso do remosky a pečieme cca 2 hodiny.Mäso po čas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou.   
- 
                                                    3
                                                    Do hrnca nalejeme dcl ol.oleje a postupne pridávame 3 pokrájané cibule na kocky, ktoré opražíme do zlatista.Postupne pokrájanú kapustu na rezance,soľ poper a víno.Kapustu dusíme pod pokrievku do mäkka.Podľa potreby podlievame výpekom.   
- 
                                                    4
                                                    Cesto na knedle pripravíme z chladných potretých zemiakov(varíme deň do predu),vajec,kukuričnej krupice,múky,soli,pokrájaného pečiva a špetky drv. kmínku.Cesto rukou vypracujeme cca 10 min. V múke vyvaľkáme gulky podľa vlastného uváženia.(ideálna je velkosťgolfovej loptičky)Varíme vo vriacej vode asi 10 min.Po vybratí ich krátko ochladíme v studenej vode.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


musis jest, ....lebo pri dojedani nieco vzdy chyba, treba vzdy dolozit, aby sa nejedlo (nedojedalo) na plano, len dve, popripade jedno z troch a takto sa to vlastne toci donekonecna,......... vsetkych papkacov srdecne zdravim!