Bravčové mäso (recepty chronologicky)

prazdny

Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami

Bravčové mäso

Rebrá narežeme na 12 kúskov, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu, bylinky a pečieme v...

prazdny

Pohánková baba

Bravčové mäso

Prvý krát som to jedol na hodoch u známych. Od vtedy si to robievame, je...

prazdny

Pečená kapusta so slaninkou

Bravčové mäso

Hlávkovú kapustu rozoberieme na listy, vložíme ju do vriacej osolenej vody, aby trochu zmäkla, nevaríme ju, ...

prazdny

Záhorácka fazuľovica

Bravčové mäso

Fazuľu deň vopred namočíme. Do veľkého hrnca so studenou vodou dáme variť koleno a klobásky. Keď je...

prazdny

Bravčový bôčik s kelom

Bravčové mäso

Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...

prazdny

Sýta fazuľová s klobásou a rezancami

Bravčové mäso

Fazuľovú polievku má každý z nás rád. Je výborná, zdravá a najmä sýta :)

prazdny

Kapustníky so slaninkou

Bravčové mäso

Kapustu scedíme, nakrájame najemno. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme údenú slaninu nakrájanú na malé kocky,...

prazdny

Slaný krupicový nákyp bez lepku so slaninkou a s pórom

Bravčové mäso

Sladký nákyp sme vám už predstavili. Je naozaj výborný. Ale až keď ochutnáte slanú verziu,...

prazdny

Zapekané zemiaky s mletým mäsom

Bravčové mäso

Toto jedlo robievam, keď sa mi nechce dlho stáť pri varení. Je to jednoduchý a...

prazdny

Žinčicová polievka

Bravčové mäso

Dostal som na ňu link pri komentároch. Nedalo mi tak som ju vyskúšal, fakt je...

prazdny

Špekáčiky nakladané vo svetlom pive

Hovädzie mäso

Pripravíme nálev z prevarenej vody, cukru a octu. Necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, rozdrvený...

prazdny

Pečené rebierka marinované v čiernom pive

Bravčové mäso

Rebierka nakrájame na porcie a pridáme všetky ingrediencie, premiešame a dáme piecť na 160 °C domäkka.

prazdny

Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom

Bravčové mäso

Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....

prazdny

Čili špekáčiky

Bravčové mäso

Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť,...

prazdny

Kyslá zemiaková polievka

Hovädzie mäso

Sýta polievka, ktorá sa rýchlo pripravuje. Dnes som použil pri varení domácu klobásu. Kto...

prazdny

Šalát z quinoy, papriky, brokolice a olivového oleja

Bravčové mäso

Papriky opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a ugrilujeme z každej strany. Po ugrilovaní papriky dáme do misky...

prazdny

Plnená paprika s cestovinou

Bravčové mäso

Inšpirácia na nedeľný obed, ktorý poteší.

prazdny

Domáca klobása na grile

Bravčové mäso

Bravčové mäso (môžeme primiešať hovädzinu alebo divinu) pomelieme, pridáme papriku, soľ, korenie, rascu a cesnak....

prazdny

Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou

Bravčové mäso

Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer....

prazdny

Fliačky so šunkou, s mozzarellou a čedarom

Bravčové mäso

Väčšina tzv. Československých preddemokratických kuchýň verejného stravovania, počnúc detským škôlkami a končiac domovami dôchodcov sa...

prazdny

Pizzovníky

Bravčové mäso

Perfektné, rýchle a bez kysnutia :) ... Na rodinné oslavy či na nejakú párty super...

prazdny

Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom

Bravčové mäso

Na prvé slovenské jarné ovocie sa všetci tešia. My kuchári o to viac, že nádherná farba,...

prazdny

Furmanská fazuľa

Bravčové mäso

Nosievali si ju gazdovia, keď išli na zárobky furmančiť. Takúto fazuľu mali celodenné jedlo...

prazdny

Grilovaný bravčový steak s listovým šalátom

Bravčové mäso

Steaky osušíme a potrieme olejom Raciol s cesnakom a necháme najmenej hodinu – dve marinovať (čím...

prazdny

Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke

Hovädzie mäso

Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...

prazdny

Kabáč s kyslou kapustou a slaninou

Bravčové mäso

Sú to kabáče, ktoré vám neuschnú a sú trochu kyslé od kapusty, fajn dobrota...

prazdny

Mangoldové závitky

Hovädzie mäso

Mangoldové listy jsou ideální balicí folií nejen masa, ale i hub a zeleniny. V tomto...

prazdny

Bryndzové gnudi

Bravčové mäso

Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...

prazdny

Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku

Bravčové mäso

Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....

prazdny

Zapekaná kyslá kapusta

Bravčové mäso

Táto kapusta je vhodná ako samostatné jedlo, ale aj ako príloha.

prazdny

Zemiaky v kabáte

Bravčové mäso

Veľmi dobré zemiaky pre maškrtenie, alebo aj ako príloha.

prazdny

Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom

Bravčové mäso

Vajíčko uvaríme vo vriacej vode štyri minúty, schladíme ho, olúpeme, obalíme v trojobale (múka, vajce, ...

prazdny

Bolonská omáčka

Hovädzie mäso

Pre každého, kto miluje chuť Talianska. Originál podľa mňa :)

Bravčové mäso