Špaldovo-špenátové bryndzové halušky
Foto: natally36
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme si variť vodu do hrnca. Zmiešame si špaldovú múku, špenát, vajcia, mlieko a vodu. A miešame až kým nie je cesto ani riedke ani husté. Ak je moc riedke pridáme múku a ak moc husté pridáme mlieko a vodu. Keď voda začne vrieť, posolíme si ju a pomocou haluškovača pridávame cesto. Keď sa halušky začnu vynárať vyberieme ich pomocou sitka.
- 2
Na panvicu si pridáme slaninu keď sa začína pražiť pridáme cibuľku a opekáme do chrumkava.
- 3
Do misky si dáme smotanu nízko %-tnú a bryndzu. Všetko zmiešame do redšieho stavu. Na tanier si dáme halušky potom bryndzovú zmes a opekanú slaninku. Na vrch dáme pokrájany na koliečka pór a podávame. Dobrú chuť.
Tiež bryndzové halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu