Bryndzové halušky
Bryndzové halušky

Špaldovo-špenátové bryndzové halušky

natally36 - bez fotkynatally36, 3. februára 2019
Špaldovo-špenátové bryndzové halušky
Foto: natally36
4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 bal.
2 ks
2 dcl
2 dcl
1 ks
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme si variť vodu do hrnca. Zmiešame si špaldovú múku, špenát, vajcia, mlieko a vodu. A miešame až kým nie je cesto ani riedke ani husté. Ak je moc riedke pridáme múku a ak moc husté pridáme mlieko a vodu. Keď voda začne vrieť, posolíme si ju a pomocou haluškovača pridávame cesto. Keď sa halušky začnu vynárať vyberieme ich pomocou sitka.

  2. 2

    Na panvicu si pridáme slaninu keď sa začína pražiť pridáme cibuľku a opekáme do chrumkava.

  3. 3

    Do misky si dáme smotanu nízko %-tnú a bryndzu. Všetko zmiešame do redšieho stavu. Na tanier si dáme halušky potom bryndzovú zmes a opekanú slaninku. Na vrch dáme pokrájany na koliečka pór a podávame. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: