Slaný trhanec bez lepku
Foto: novalim
Ak máte doma bezlepkovú krupicu Novalim, máme pre vás tip na jednoduchú, rýchlu a veľmi chutnú večeru. Slaný bezlepkový trhanec so slaninkou, cibuľkou a Zobraziť celý popisAk máte doma bezlepkovú krupicu Novalim, máme pre vás tip na jednoduchú, rýchlu a veľmi chutnú večeru. Slaný bezlepkový trhanec so slaninkou, cibuľkou a bylinkami. S chrumkavým zeleným ľadovým šalátom vám pripomenie jar.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks (varené v šupke) |
|
120 g |
|
150 g |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
60 g |
|
1/2 ČL |
|
2 ks |
|
|
|
1 štipka |
|
1 ks |
|
0,5 dcl |
|
0,5 dcl |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
|
Postup
-
1
V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky očistíme, nastrúhame na hrubom struháku. Pridáme bezlepkovú krupicu Novalim, soľ, korenie, vajcia, tvaroh a premiešame.
- 2
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme rascu a krátko opražíme, aby sa uvoľnila vôňa korenia. Túto zmes vlejeme do zemiakovo-krupicovej a premiešame.
- 3
Na väčšiu panvicu dáme trochu oleja, necháme ho rozhorúčiť a potom naň vyklopíme zmes, ktorú sme si pripravili. Uhladíme povrch a necháme ju z jednej strany do chrumkava opražiť. Potom ju pomocou varechy roztrháme na kúsky a tie ešte ďalej do chrumkava opekáme.
- 4
Podávame s ľadovým šalátom a dresingom, ktorý si pripravíme zmiešaním olivového oleja, vody, citrónovej šťavy, horčice a medu.
Tiež trhanec:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu