Slaný bezlepkový trhanec
Slaný bezlepkový trhanec

Slaný trhanec bez lepku

novalim - fotkanovalim, 1. marca 2019. Komerčný recept.
Slaný trhanec bez lepku
Foto: novalim

Ak máte doma bezlepkovú krupicu Novalim, máme pre vás tip na jednoduchú, rýchlu a veľmi chutnú večeru. Slaný bezlepkový trhanec so slaninkou, cibuľkou a bylinkami. S chrumkavým zeleným ľadovým šalátom vám pripomenie jar.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks (varené v šupke)
120 g
150 g
2 ks
2 strúčiky
60 g
1/2 ČL
2 ks
1 štipka
1 ks
0,5 dcl
0,5 dcl
1 ČL
1 ČL
1 PL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky očistíme, nastrúhame na hrubom struháku. Pridáme bezlepkovú krupicu Novalim, soľ, korenie, vajcia, tvaroh a premiešame.

  2. 2

    Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme rascu a krátko opražíme, aby sa uvoľnila vôňa korenia. Túto zmes vlejeme do zemiakovo-krupicovej a premiešame.

  3. 3

    Na väčšiu panvicu dáme trochu oleja, necháme ho rozhorúčiť a potom naň vyklopíme zmes, ktorú sme si pripravili. Uhladíme povrch a necháme ju z jednej strany do chrumkava opražiť. Potom ju pomocou varechy roztrháme na kúsky a tie ešte ďalej do chrumkava opekáme.

  4. 4

    Podávame s ľadovým šalátom a dresingom, ktorý si pripravíme zmiešaním olivového oleja, vody, citrónovej šťavy, horčice a medu.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: