Roláda z karé a zo zemiakov so zelerovým nákypom
Martina Mešková
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 20. februára 2019
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 20. februára 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Tretinu zemiakov uvaríme v šupke, očistíme, roztlačíme a zmiešame s opraženou pokrájanou slaninu.
- 2
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme a naplníme zemiakovou zmesou. Zvinieme do rolády, spojíme špáradlom, sprudka opečieme a vyberieme. Na výpeku opražíme cibuľku, mäso vložíme na cibuľu a podlejeme. Dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, roládky vyberieme a odstránime špáradlá. Šťavu zahustíme opraženou múkou a dochutíme.
- 3
Zvyšné očistené zemiaky a zeler nakrájame na plátky, zmiešame so smotanou a posolíme. Dáme na vymastený plech a pečieme asi 50 minút. Po upečení necháme odpočívať ešte asi 10 minút a pokrájame na porcie.
Tiež bravčová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu