Slovenské „holúbky“ zo zemiakov a kapusty
Martina Mešková
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 20. februára 2019
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 20. februára 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pokrájanú cibuľu a slaninu spolu opražíme. Polovicu zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle. Druhú polovicu postrúhame surovú. Prebytočnú vodu a škrob scedíme. Surové zemiaky spolu s varenými premiešame, pridáme k nim polovicu opraženej cibule a slaniny, posolíme, okoreníme a primiešame múku.
- 2
Kapustové listy sparíme, hlúbiky naklepeme. Listy naplníme zemiakovou plnkou a zavinieme. Na plech rozložíme kyslú kapustu zmiešanú s druhou polovicou opraženej cibule a slaniny.
- 3
Na kapustu položíme naplnené kapustové listy a upečieme v rúre na 180 °C. Smotanu zmiešame s mletou paprikou, so soľou, s korením a touto zmesou zalejeme kapustu pred dopečením.
Tiež listy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu