Slovenské „holúbky“ zo zemiakov a kapusty

Martina Mešková
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 20. februára 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Slovenské „holúbky“ zo zemiakov a kapusty Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
60 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pokrájanú cibuľu a slaninu spolu opražíme. Polovicu zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle. Druhú polovicu postrúhame surovú. Prebytočnú vodu a škrob scedíme. Surové zemiaky spolu s varenými premiešame, pridáme k nim polovicu opraženej cibule a slaniny, posolíme, okoreníme a primiešame múku.

  2. 2

    Kapustové listy sparíme, hlúbiky naklepeme. Listy naplníme zemiakovou plnkou a zavinieme. Na plech rozložíme kyslú kapustu zmiešanú s druhou polovicou opraženej cibule a slaniny.

  3. 3

    Na kapustu položíme naplnené kapustové listy a upečieme v rúre na 180 °C. Smotanu zmiešame s mletou paprikou, so soľou, s korením a touto zmesou zalejeme kapustu pred dopečením.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist