Bravčový guláš so zemiakovo-rascovým chlebom
			   Martin Maslančík
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 28. februára 2019
		   
		   spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 28. februára 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
| 600 g |  | 
| 100 ml |  | 
| 150 g |  | 
| 100 g (domáca biela) |  | 
| 5 g |  | 
| 20 g |  | 
|  | |
|  | |
|  | |
| Zemiakovo-rascový chlieb: | |
| 110 g |  | 
| 320 g |  | 
| 190 ml |  | 
| 1 g |  | 
| 5 g |  | 
| 150 g uvarené |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    V hrnci na rozpálenom oleji dozlatista orestujeme cibuľu so slaninou nakrájanou na kocky. Pridáme rascu, celé čierne korenie a bobkový list. Keď je cibuľa urestovaná, prisypeme mletú červenú papriku, premiešame a pridáme na stredne veľké kocky nakrájané bravčové pliecko. 
- 2
Všetko spolu dobre opečieme, osolíme a podlejeme vodou. Za občasného miešania na miernom ohni varíme asi 1,5 – 2 hodiny. Ku koncu môžeme pridať aj pokrájané zemiaky a uvariť ich spolu s gulášom. 
- 3
Zemiakovo-rascový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu, do ktorého na začiatku pridáme varené zemiaky. Základný recept na prípravu chleba nájdete tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-chlieb/73286-recept.html Tiež bravčový guláš:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu