Bravčový guláš so zemiakovo-rascovým chlebom
Martin Maslančík
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 28. februára 2019
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 28. februára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
600 g |
|
100 ml |
|
150 g |
|
100 g (domáca biela) |
|
5 g |
|
20 g |
|
|
|
|
|
|
|
Zemiakovo-rascový chlieb: | |
110 g |
|
320 g |
|
190 ml |
|
1 g |
|
5 g |
|
150 g uvarené |
|
Postup
-
1
V hrnci na rozpálenom oleji dozlatista orestujeme cibuľu so slaninou nakrájanou na kocky. Pridáme rascu, celé čierne korenie a bobkový list. Keď je cibuľa urestovaná, prisypeme mletú červenú papriku, premiešame a pridáme na stredne veľké kocky nakrájané bravčové pliecko.
- 2
Všetko spolu dobre opečieme, osolíme a podlejeme vodou. Za občasného miešania na miernom ohni varíme asi 1,5 – 2 hodiny. Ku koncu môžeme pridať aj pokrájané zemiaky a uvariť ich spolu s gulášom.
- 3
Zemiakovo-rascový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu, do ktorého na začiatku pridáme varené zemiaky. Základný recept na prípravu chleba nájdete tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-chlieb/73286-recept.html
Tiež bravčový guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu