Bravčový guláš
Bravčový guláš

Bravčový guláš so zemiakovo-rascovým chlebom

Martin Maslančík
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 28. februára 2019
Bravčový guláš so zemiakovo-rascovým chlebom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g
100 ml
150 g
100 g (domáca biela)
5 g
20 g
Zemiakovo-rascový chlieb:
110 g
320 g
190 ml
1 g
5 g
150 g uvarené




Postup

  1. 1

    V hrnci na rozpálenom oleji dozlatista orestujeme cibuľu so slaninou nakrájanou na kocky. Pridáme rascu, celé čierne korenie a bobkový list. Keď je cibuľa urestovaná, prisypeme mletú červenú papriku, premiešame a pridáme na stredne veľké kocky nakrájané bravčové pliecko.

  2. 2

    Všetko spolu dobre opečieme, osolíme a podlejeme vodou. Za občasného miešania na miernom ohni varíme asi 1,5 – 2 hodiny. Ku koncu môžeme pridať aj pokrájané zemiaky a uvariť ich spolu s gulášom.

  3. 3

    Zemiakovo-rascový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu, do ktorého na začiatku pridáme varené zemiaky. Základný recept na prípravu chleba nájdete tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-chlieb/73286-recept.html

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia