Halušky s tvarohom
Zemiaky očistíme, nastrúhame a zamiešame do nich hladkú múku tak, aby vzniklo polotuhé cesto, z ktorého hádžeme do...
Kapustové halušky
Zemiaky očistíme, umyjeme ich a najemno postrúhame na strúhadle. Do postrúhaných zemiakov pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto...
Furmanské halušky
Zemiaky očistíme, umyjeme ich a najemno postrúhame na strúhadle. Do postrúhaných zemiakov pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto tak,...
Francúzske palacinky
Plnka: Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú šunku, šampiňóny, premiešame, chvíľu podusíme. Pridáme smotanu zmiešanú so...
Pstruh po slovensky
Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.
Baraní guláš
Nadrobno nakrájanú údenú slaninu vypražíme, pridáme bravčovú masť a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme doružova.
Pečená baranina s údenou slaninou
Baranie mäso osolíme, dáme na pekáč, pridáme masť, údenú slaninu pokrájanú na kocky, pokrájanú cibuľu, trochu...
Kurča na paprike po slovensky
Kurča umyjeme studenou vodou, utrieme a rozštvrtíme. Na panvici opražíme dozlatista najemno pokrájanú cibuľu so slaninou. Pridáme ocot a...
Kuracie kúsky na hríboch
Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata na rozpálenom oleji, pridáme na kúsky pokrájané kuracie prsia, osolíme a okoreníme....
Kurča po gazdovsky
Umyté kurča zvonku i zvnútra osolíme. Olúpané zemiaky postrúhame do misky, kde ich zmiešame s pretlačeným cesnakom, majoránom, ...
Pečená hus plnená kyslou kapustou a jablkami
Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme pokrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s pokrájanými jablkami bez...
Ľubovniansky vrabec
Umyté a odblanené bravčové pliecko nakrájame na hrubšie – 150 g kusy , osolíme, okoreníme a opečieme na tuku...
Zajac na paprike
Očistenú a umytú prednú časť zajaca posekáme na menšie kúsky a opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji.
Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom
Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a posolíme.
Zemiaková placka plnená mäsom
Údené mäso uvaríme domäkka a pokrájame na 4 rovnaké časti.
Bratislavské bravčové pliecko
Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku.
Hovädzie srdce na smotane
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zeleninu a červenú papriku.
Roštenka v uhorkovej omáčke
Mäso pokrájame na tenké pásiky. Múku zmiešame so soľou, vegetou, korením, paprikou a majoránom a v zmesi...
Hovädzie mäso s mrkvou a hráškom
Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme z každej strany a odložíme bokom.
Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, poukladáme plátky šunky a...
Slovenský kotlíkový guláš
Umyté a osušené hovädzie a bravčové mäso pokrájame na kocky.
Pečené baranie mäso
Umyté a odblanené baranie mäso osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom.
Fazuľová polievka s krúpami a pľúckami
Fazuľu varíme v tej vode, v ktorej bola namočená a pred dovarením k nej pridáme umyté krúpy.
Fazuľová gulášová polievka
K variacej sa fazuli pridáme ku koncu varenia na krúžky pokrájaný kabanos a na miernom ohni uvaríme spolu domäkka.
Plnená hovädzia sviečkovica
Umytú bravčovú panenku pozdĺžne narežeme, zľahka naklepeme na plat s hrúbkou 1 cm. Osolíme, okoreníme a posypeme bohatou vrstvou nakrájanou...
Grilovaná panenka s chrenovou omáčkou wasabi
Bravčovú panenku očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme a okoreníme. Opečieme na troške oleja zo...
Kapor po alsasky
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
Rybie filé na tmavom pive
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
Makrely v omáčke
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...
Tagliatelle s údeným lososom
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...
Francúzske špagety
Do väčšieho množstva vody dáme variť špagety. Kým sa uvaria, speníme cibuľu na rozohriatom oleji,...
Brokolicovo– cestovinová dúha
Brokolicu rozoberieme na malé kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji speníme...
Špenátové cestoviny s kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme domäkka v mierne osolenej vode, scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do misy...