Balkánske čevabčiči

sisqo26 - fotkasisqo26, 18. októbra 2009
Balkánske čevabčiči
Foto: sisqo26

Recept mám od srbov s ktorými som bol v zahraničí...

6-7
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

0,6 kg
0,4 kg




Postup

  1. 1

    Hov. a brav. masko si zomelieme na mlynceku a pridame koreniny....poriadne premiesame a nechame v chladnicke postat hodinku aby masko dostalo do seba vsetky chute. Po hodinke vyberieme s chladnicky a zo zmesi formujeme valceky asi 10 cm a asi na palec hrube.

  2. 2

    Čevabčiči opekame na miernom ohni aby sa nam prepiekli, podavame s hranolkami a džuvečryžou, s jemne nasekanou cibulkou a ajvarom.

Diskusia k receptu

eldina
Balkánci tam dávajú aj trochu sody bicarbony,aby boli väčšie..:)
ale original ide do mäsa len soľ a mleté čierne korenie,žiadna paprika a
vegeta
ubka
paráda, to sú typické jedlá Balkánu, jednoduché a chutné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia